Πριν δύο χρόνια το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκου έκανε κατάθεση ψυχής στο Αιγίνιο απέναντι στην Νίκη Αιγινίου για να μείνει στην Α1 πράγμα που κατάφερε, δύο χρόνια μετά βρίσκεται στην κορυφή της Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Πριν δύο χρόνια το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού έκανε κατάθεση ψυχής στο Αιγίνιο απέναντι στην Νίκη Αιγινίου για να μείνει στην Α1 πράγμα που κατάφερε, δύο χρόνια μετά βρίσκεται στην κορυφή της Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής Ελλάδος 2019-2020, οι πράσινοι ήταν το αφεντικό στην σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό, κερδίζοντας τους στον 1ο τελικό στο κλειστό Μ. Μερκούρη με 3-0 και στον δεύτερο τελικό στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι με 3-1 νίκη που τους έδωσε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ωστόσο για να φτάσει το Τριφύλλι στην κορυφή της Α1 Βόλεϊ Ανδρών πέρασε δύσκολες στιγμές με αποκορύφωμα τον τελικό της παραμονής στο Αιγίνιο.Τι άλλαξε απο εκείνο το παιχνίδι και μετά για το τριφύλλι. 

26 Απριλίου 2018: Νίκη Αιγινίου-Παναθηναϊκός 1-3

Ο αγώνας σε αυτό το ματς ήταν χωρίς αύριο για τις δύο ομάδες, όποιος έχανε απόχαιρετούσε και την πρώτη κατηγορία. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεοπουλου έκαναν το καθήκον τους πέρασαν εύκολα από το Αιγίνιο με 3-1 (20-25, 25-21, 19-25,17-25) και παρέμειναν στην Volley League από την οποία δεν έχουν πέσει ποτέ.

8 Ιουνίου 2018: Αλλαγή σελίδας για τον Ερασιτέχνη

Στις 8 Ιουνίου του 2018, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει  την διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κερδίζοντας τις εκλογές στο κλειστό “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Από τη στιγμή που πήρε πάνω του τα ηνία της “μάνας του λόχου”, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος άλλαξε σελίδα αφήνοντας πίσω τις πρόσφατες “μαύρες” μέρες. Έτσι και το βόλεϊ αρχίζει και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Και έτσι γίνεται την πρώτη χρονιά φτάνει πολύ κοντά στα ημιτελικά της volleyleague ωστόσο μια κακή εμφάνιση απέναντι στην Κηφισιά του στερεί το εισιτήριο στην τετράδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο οι βάσεις είχανε μπει για την επόμενη χρονιά.

Η σεζόν 2019-20 για την Volleyleague έχει ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός έχει μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Πρώτο τεστ για τους πράσινους το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Μαρούσι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι χάνουν στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό στο ται μπρεικ με 2-3(25-20, 14-25, 25-23, 23-25, 9-15).

Τελικοί Λιγκ Καπ

13 Φεβρουαρίου 2020: 1ος τελικός

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στους τελικούς του Λιγκ Καπ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος τελικός διεξάγεται στο κλειστό του Ρέντη εκεί οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται μπροστά με 2-0 σετ και πολύ κοντά στην νίκη. Ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι οι πράσινοι βγάζουν μια απίστευτη αγωνιστική αντίδραση και ψυχολογική ανατρέπουν το 2-0 σε 2-3 με κορυφαίο τον Σταροβιτς και κάνουν το 1-0.

Αγώνας διαφήμιση για το Βόλεϊ

Ο δεύτερος τελικός διεξάγεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά εκεί τα σενάρια είναι δύο για τους πράσινους αρχικά στέψη με νίκη οποιουδήποτε σκορ αλλά και με νικηφόρο το χρυσό σετ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κερδίσει με 3-2 .Οι Πράσινοι ειναι  το απόλυτο αφεντικό στα πρώτα δύο σετ. Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν είχε παραδώσει τα όπλα. Οι ερυθρόλευκοι αντιδρούν και παίρνουν τρία νικηφόρα σετ και κάνουν το 3-2. Και ο τίτλος κρίνεται πλέον στο χρυσό σετ(στους 15 πόντους). Ο Ολυμπιακός μπαίνει με την ίδια φορά όπως τελείωσε το ται μπρεικ και φτάνει να κερδίζει με 6-3, σε εκείνο το σημείο οι πράσινοι παίρνουν 3 σερί πόντους και κάνουν το 6-6. Στην συνέχεια και με την ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός πήρε το χρυσό σετ με 15-13 και κατέκτησε το Λιγκ Καπ, τον πρώτο του τίτλο μετα απο 10 χρόνια . Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας διήρκεσε περισσότερο απο 3 ώρες. 

22 Μαΐου 2020: Πρόταση ΠΑΟ για final 4 και συνέχεια πρωταθλήματος

Την στιγμή που όλα στο ΔΣ της ΕΣΑΠ έδειχναν πως βρίσκονται σε αδιέξοδο και πηγαίναμε για στεψη στα χαρτιά του Ολυμπιακού, μια πρόταση του Παναθηναϊκού έδωσε την λύση. Οι «πράσινοι» μέσω του εκπροσώπου τους Παναγιώτη Μπόμη, πρότειναν να γίνει φάιναλ φορ στην Θεσσαλονίκη αρχικά, προκειμένου να υπάρξει τελικά πρωταθλητής στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά. Με δεδομένο πως υπάρχουν περισσότερες ομάδες από την Αθήνα, η πρόταση άλλαξε για λίγο και έτσι το φάιναλ φορ γίνεται  στο ΟΑΚΑ. Με την διαφορά πως οι τελικοί θα γίνουν στις έδρες των νικητών των ημιτελικών.

5 Ιουλιου 2020: ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 3-0

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί του ΠΑΟΚ με το άνετο 3-0 21-25, 18-25, 18-25.Οι πράσινοι έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση στη σειρά των τριών ματς με τον ΠΑΟΚ έφτασαν δίκαια στη νίκη.Είχαν λύσεις από τους Ράπτη και Ανδρεόπουλο και παράλληλα με  το μπλοκ να δουλεύει εξαιρετικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

12 Ιουλιου 2020: Η στέψη μετά απο 14 χρόνια

Οι πράσινοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 σετ από τον Ολυμπιακό, έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν με 3-1 (22-25, 25-22, 25-15, 25-13)  και έφτασαν έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Παίκτης κλειδί του δεύτερου τελικού  ο Σωτήρης Πανταλέων. Ο 40χρονος κεντρικός μπήκε ως αλλαγή και με καθοριστικούς πόντους και μπλοκ γύρισε την μορφή του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα δύο σετ ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη που του έδωσε τον τίτλο.