Τα πλέι οφ της Euroleague ξεκινούν και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θέλουν την πρόκριση για να βρεθούν στο Final Four του Βερολίνου.

Τα πλέι οφ της Euroleague είναι στη… γωνία. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι για τις μάχες τους με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντίστοιχα. Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ως μοναδικό στόχο την πρόκρισή τους στο Final Four του Βερολίνου. Στόχος να είναι ξανά μαζί ύστερα από το 2012!

Φυσικά τίποτα δεν είναι εύκολο. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι για να τους φοβίσει. Είναι εξαιρετικά προετοιμασμένες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντιπάλους τους. Γεγονός που σίγουρα τους κάνει ήδη να ψάχνουν τα διαβατήριά τους για Γερμανία για παν ενδεχόμενο.

Ο Παναθηναϊκός με το πλεονέκτημα και η ιδιαιτερότητα

Η βελτίωση του Παναθηναϊκού είναι μνημειώδης σε σχέση με πέρσι. Οι Πράσινοι τερμάτισαν δεύτεροι και στον δρόμο τους είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έχοντας φυσικά το πλεονέκτημα έδρας. Το ΟΑΚΑ ήταν πάντοτε φόβητρο για τους αντιπάλους και η μεγάλη δύναμη για το «τριφύλλι». Η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε αποτελεί εξαίρεση. Και μπορεί οι περισσότεροι παίκτες να μην έχουν εμπειρία από πλέι οφ, όμως οι Σλούκας και Αταμάν μπορούν να τραβήξουν τους υπόλοιπους εκεί που πρέπει. Παρά τη δεδομένη ποιότητα των παικτών του Όντεντ Κάτας.

Η ιδιαιτερότητα του εν λόγω ζευγαριού έχει να κάνει με τα δύο ματς που έδωσαν φέτος. Και τις δύο φορές σε Αθήνα και Βελιγράδι οι Ισραηλινοί επικράτησαν. Στο ΟΑΚΑ έγιναν πολλά για να κριθεί το παιχνίδι στην παράταση. Από διαιτητικά λάθη, μέχρι κακές αντιδράσεις των παικτών του Παναθηναϊκού. Στη Σερβία, οι Πράσινοι είχαν μια κακή εμφάνιση που δύσκολα θα επαναλάβουν. Όπως κι αν έχει το πάνω χέρι είναι δικό τους και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την επιστροφή εκεί όπου ανήκουν.

Η εμπειρία που έχει ο Ολυμπιακός και τα… χρωστούμενα στην Μπαρτσελόνα

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει μια δυνατή αποστολή κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα και θα προσπαθήσουν να το κάνουν όπως το 2015.  Το μεγάλο κλειδί της σειράς είναι να καταφέρουν να κάνουν το πολυπόθητο μπρέικ στα δύο πρώτα ματς. Δεν θα είναι απλό, όμως δεν είναι απίθανο. Γνωρίζουν από μεγάλα ματς και κρίσιμες αναμετρήσεις όπως αυτές, ενώ και τις δύο τελευταίες τους σειρές είχαν κάνει μπρέικ.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν νίκησαν τους Καταλανούς φέτος. Και τις δύο φορές έφτασαν κοντά, όμως οι παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου έκαναν πάντα το κάτι παραπάνω. Αυτή θα είναι και μια ευκαιρία για… εκδίκηση. Οι Πειραιώτες κάτι χρωστάνε τους «μπλαουγκράνα» και τι καλύτερο να τους… ξεπληρώσουν σε μια σειρά, που θα δώσει σε εκείνους το πλεονέκτημα για να ονειρεύονται το Βελιγράδι. Και με το ΣΕΦ να ακολουθεί, όλα θα μπουν σε μια σειρά.