Με το τέλος της «διαβολοβδομάδας» ο Παναθηναϊκός έχει πια την τύχη στα χέρια του, ενώ ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή του.

Η τελευταία «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς στη Euroleague ολοκληρώθηκε. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο 2/2 και ο Ολυμπιακός 1/2. Και οι δύο ελληνικές ομάδες μπαίνουν πια στην τελική ευθεία έχοντας τα μάτια τους στο πλεονέκτημα έδρας. Ο μεν με μεγαλύτερες πιθανότητες, ο δε με λίγο λιγότερες. Άλλωστε μία νίκη τους χωρίζει.

Όπως κι αν έχει, οι Πράσινοι θα χρειαστεί να πάρουν απλά τις νίκες στα εναπομείναντα ματς για τον στόχο τους. Οι Ερυθρόλευκοι με τη σειρά τους θα πρέπει να κάνουν το ίδιο, έχοντας όμως και τον νου τους στα άλλα αποτελέσματα. Και οι δύο μπορούν να τα καταφέρουν και τώρα μόνο μπορούμε να περιμένουμε τι θα γίνει.

Ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη του

Αυτήν την στιγμή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει την τύχη στα χέρια της. Είναι στη δεύτερη θέση με την καλύτερη διαφορά πόντων και έχει την ισοβαθμία με Μονακό και Μπαρτσελόνα (σίγουρα σε περίπτωση που είναι μόνο οι δυο τους). Από εκεί και πέρα το μόνο που αναζητά είναι το 3/3. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ώστε να διατηρηθεί η τωρινή κατάσταση.

Οι Πράσινοι είναι στο 20-11. Έχουν αρχικά δύο εκτός έδρας ματς κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια και Μπάγερν Μονάχου, ενώ θα κλείσουν τη σεζόν με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ. Τίποτα δεν είναι απλό σε αυτή τη Euroleague, όμως όταν ελέγχεις την κατάσταση είναι σαφώς πιο εύκολο να το διαχειριστείς. Το «τριφύλλι» είναι σε πολύ καλό σημείο και τώρα είναι που πρέπει να δείξει ακόμα περισσότερο από τι μέταλλο είναι φτιαγμένο.

Ο Ολυμπιακός που θα αντεπιτεθεί

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του είναι σε λίγο πιο δύσκολη κατάσταση. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση παρέα με τη Φενέρ, έχοντας την ισοβαθμία αυτή την στιγμή λόγω διαφοράς πόντων, αφού δεν έχουν παίξει ακόμα το δεύτερο ματς. Κι εκείνος θα αναζητήσει το 3/3 και τίποτα λιγότερο. Όμως θα χρειαστεί και λίγη βοήθεια από τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι στο 19-12. Μία νίκη πίσω. Έχουν δύο δύσκολες αποστολές στη Σερβία με Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα και κλείνουν την κανονική περίοδο στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Φενέρ. Ένα ματς που ίσως αποδειχθεί τελικός. Θα δούμε. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι έμπειρη ομάδα και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι σε καλό… φεγγάρι και έχει βάσιμες ελπίδες για να το διεκδικήσει μέχρι το τέλος.

Τρεις αγωνιστικές έμειναν. Γίνεται πλέον χαμός και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το απολαύσουμε.