Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Γουόκαπ οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ μεγάλο διπλό και κρατούν τους Ερυθρόλευκους στο... κόλπο της τετράδας.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Γουόκαπ νίκησε τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας. Ένα πολύ σημαντικό «διπλό» δεδομένου ότι οι Λιθουανοί ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, κρατά τους Ερυθρόλευκους για τα καλά στο… κόλπο του πλεονεκτήματος έδρας.

Ένα αποτέλεσμα που φέρει την υπογραφή των δύο προαναφερθέντων παιδιών. Ο «Σακ» από τη μία θύμισε κάτι από τα παλιά, με μια εκρηκτική εμφάνιση. Ο «Θωμάς» από την άλλη, ήταν απλά… ο εαυτός του. Και οι δύο ήταν κομβικοί, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΜακΚίσικ είναι εδώ…

Τον είχατε ξεχάσει; Ε, ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ξανά εδώ. Ένα παιδί που πέρασε δύσκολα όλο αυτό το διάστημα με τους τραυματισμούς που έβγαλε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όμως γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός και του έδωσε χώρο. Είχε προηγηθεί ένα ξέσπασμα στο ΣΕΦ, κόντρα στη Μονακό, όπου σκόραρε ουσιαστικά το νικητήριο καλάθι. Μετά ξανά σιγή.

Μέχρι χθες. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Κάουνας έχοντας εκτός δύο πολύτιμους γκαρντ, τον Γουίλιαμς-Γκος και τον Μήτρου-Λονγκ. Συνεπώς κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να καλύψουν την απουσία τους. Η… σκηνή στήθηκε και ο ΜακΚίσικ βγήκε για να παίξει. Και ήταν απλά απολαυστικός. Απολογισμός; 20 πόντοι, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Απίστευτα νούμερα διότι έμοιαζε ξανά στον παλιό «Σακ». Πράγματι, το τελευταίο διάστημα έδειχνε «σκουριασμένος», όχι μόνο όμως δεν τον πήρε από κάτω, αλλά θέλησε να δώσει απαντήσεις και το έκανε έμφαση. Έβγαλε εκείνη τη μοναδική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει και αλλάζει τα δεδομένα. Εφόσον όμως νιώθει καλά κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Ο Γουόκαπ τον… χαβά του

Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον τύπο από το Τέξας είναι λίγο, πράγματι παίζει ασταμάτητα. Πράγματι είχε κακές βραδιές. Ωστόσο είναι πάντα εκεί, όταν η ομάδα τον χρειάζεται και σε καλές και σε κακές στιγμές. Καταρχάς, έπαιξε και για εκείνους που έλειπαν. Όχι πως δεν το έχει ξανακάνει, αλλά κουβέντα να γίνεται.

Όταν όμως ξέρει πως οι υπόλοιποι τον χρειάζονται, εκεί είναι που… ξυπνά κάτι μέσα του. Βγαίνει το «πεινασμένο σκυλί» (όπως έχει πει ο ίδιος) και επιτίθεται παντού. Επομένως δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση το career high που πέτυχε. Αυτός ήταν και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Ένας σκληρός, τρελός, τύπος που παίζει για την ομάδα και πέφτει στη… φωτιά. Ένας λόγος παραπάνω όλοι στον Ολυμπιακό να είναι πολύ περήφανοι που τον έχουν μαζί τους.