Ο Ολυμπιακός νίκησε, ο Παναθηναϊκός έχασε, όμως και οι δύο έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Να νικήσουν στο Game 2 για τους δικούς τους λόγους.

Βίοι αντίθετοι τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ για τους «αιωνίους». Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο διπλό στην Καταλονία. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 77-75 και… έκλεψαν το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον έχουν στα χέρια τους μια μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση στο Final Four.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε. Παρότι ήταν μπροστά κόντρα στη Μακάμπι επί σχεδόν τρεις περιόδους, ήρθε η ήττα με 91-87. Αυτό ήταν ένα πισωγύρισμα για τους Πράσινους. Όμως στο Game 2 θα υπάρχει η ευκαιρία για να αλλάξει η εικόνα.

Τεράστιο διπλό-δήλωση ο Ολυμπιακός

Μόλις από δύο ομάδες είχε γίνει διπλό στη Βαρκελώνη στην κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός έγινε χθες η τρίτη. Σε ένα ματς που έπεσε το… ξύλο της αρκούδας, οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν αλώβητοι. Το πρώτο βήμα έγινε. Το δεύτερο ματς πλησιάζει και σίγουρα οι Πειραιώτες κυνηγούν άλλη μία νίκη. Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι αν γίνει το 1-1.

Στόχος πλέον είναι να τελειώσει η σειρά στον Πειραιά. Η ευκαιρία που δημιουργήθηκε από τον Ολυμπιακό είναι τεράστια. Όπως είχε γίνει και πριν από εννέα χρόνια στην ανάλογη σειρά των πλέι οφ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Μπαρτσελόνα. Τώρα όλα θα κριθούν στον Πειραιά, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα αύριο. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την γνώση σε τέτοια ματς και πρέπει να το αποδείξουν στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε, ωστόσο…

Σίγουρα στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ικανοποιήση από την ήττα με τη Μακάμπι. Οι βάσεις για μια μεγάλη νίκη είχαν μπει, όμως στην τέταρτη περίοδο άλλαξαν όλα. Ορισμένα λάθη έφεραν ένα άσχημο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να έρθει η καταστροφή. Η κατάσταση μπορεί να γυρίσει… τούμπα. Αρχής γενομένης από το σημερινό ματς.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έχει δείξει πολλές φορές φέτος ότι δεν υπολογίζει από έδρες. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για το «Γιαντ Ελιάου», αλλά για ένα σχεδόν άδειο γήπεδο στη Σερβία. Το πρώτο βήμα είναι το 1-1. Και την άλλη εβδομάδα μπορεί να γίνει τουλάχιστον ένα διπλό. Μετά όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους. Ο Παναθηναϊκό έχει εξαιρετική ομάδα και ήρθε η στιγμή να το αποδείξει για άλλη μία φορά.