Ο Φιλίπ Πετρούσεφ εμφανίστηκε ξαφνικά στη ζωή του Ολυμπιακού και με τις εμφανίσεις του αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. Οι Ερυθρόλευκοι πλησίασαν κι άλλο στην πρώτη τετράδα της Euroleague και εντούτοις βλέπουν με αισιοδοξία το πλεονέκτημα έδρας. Επιπρόσθετα, ένα κέρδος για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ ήταν ιδιαίτερα κομβικός και βοήθησε τα μέγιστα στο να πάρουν οι Πειραιώτες το ροζ φύλλο αγώνα. Σε κάθε παιχνίδι η παρουσία είναι όλο και καλύτερη. Σε κάθε παιχνίδι έχει όλο και περισσότερη βελτίωση. Κάνοντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να… τρίβουν τα χέρια τους.

Ο κομβικός Πετρούσεφ

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή για τη νίκη. Η διψήφια διαφορά των Ιταλών έβαλε ένα έξτρα εμπόδιο στους Πειραιώτες. Στην τρίτη περίοδο όμως ήρθαν τα πάνω-κάτω. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια και η νίκη… ντύθηκε στα Ερυθρόλευκα.

Στο φινάλε του ματς κομβική ήταν η επίδοση του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο απολογισμός του Σέρβου; 7 πόντοι, 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων ένα κρίσιμο επιθετικό. Μαζί με μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ. Όλα αυτά σε περίπου 22 λεπτά συμμετοχής. Σε συνδυασμό μάλιστα με μερικές μεγάλες άμυνες και εξαιρετικές τοποθετήσεις. Συστατικά απαραίτητα για το ροζ φύλλο αγώνα.

Επένδυση για το μέλλον

Η παρουσία του Φιλίπ Πετρούσεφ στο μεγάλο λιμάνι δεν είναι τυχαία. Είναι μια επένδυση για το μέλλον του συλλόγου. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή να αφήσει το ΝΒΑ για την Ευρώπη καθώς θέλει να παίζει. Το περιβάλλον στο σύνολο του Μπαρτζώκα είναι ότι πρέπει για να ξεδιπλώσει όλο το φάσμα των ικανοτήτων του.

Εδώ και καιρό τον έχουμε πάρει… χαμπάρι. Τα χρόνια σε Ερυθρό Αστέρα και Αναντολού Έφες ήταν καλά. Πράγματι δεν εντυπωσίασε όσο θα μπορούσε στην Τουρκία, όμως αυτό έχει αλλάξει φέτος. Είναι αλήθεια ότι έχει αφήσει πίσω το ΝΒΑ και κοιτά στο μέλλον.

Καταρχάς δουλεύει πλέον με παίκτες όπως οι Φαλ και Μιλουτίνοφ που είναι κορυφαίοι στις θέσεις τους. Στη συνέχεια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έναν προπονητή που ξέρει όσο λίγοι να βελτιώνει παίκτες. Συνεπώς στο χέρι του είναι λοιπόν να πάρει αυτή την ευκαιρία, ειδικότερα από του χρόνου. Πάντως ματς με το ματς δείχνει όλο και πιο σίγουρος στις κινήσεις του, κάνοντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού απόλυτα δικαιωμένους για την επιλογή τους.