Ο Ολυμπιακός τη μία μέρα είδε τον έναν σέντερ του (Ράιτ) να κάνει career high και την άλλη μέρα ανανέωσε τον βασικό του ψηλό (Φαλ).

Η πορεία του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια είναι εντυπωσιακή. Αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι υπέταξαν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι Μουστάφα Φαλ και Μόουζες Ράιτ, ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους.

Ο δεύτερος ήταν εκπληκτικός στο αγωνιστικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό το ρεκόρ καριέρας στη Euroleague, μόλις στο 6ο του παιχνίδι της σεζόν. Δείχνοντας ξανά ότι μόνο τυχαίοι δεν ήταν οι λόγοι της επιλογής του. Ο πρώτος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αγωνιστικά έκανε όσα έπρεπε, όμως πιο σημαντικό ήταν το… εξωαγωνιστικό. Ο Γάλλος ανανέωσε τη συνεργασία του και οι Πειραιώτες θωράκισαν τη ρακέτα τους.

Ο υπερβολικά προσαρμοστικός Ράιτ

Ο Μόουζες Ράιτ αποκτήθηκε ως μία λύση ανάγκης από τον Ολυμπιακό ώστε να καλύψει το κενό του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Παρόλα αυτά ο Αμερικανός με το… καλημέρα έχει δείξει ότι δεν έχει έρθει απλά για συμπληρωματικό ρόλο. Μέσα σε μόλις έξι παιχνίδια, τα πρώτα του σε αυτό το επίπεδο, δείχνει απίστευτη προσαρμοστικότητα.

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν ακόμα ένα παράδειγμα. Μπήκε στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο για να ξεκουράσει τον Φαλ και ήταν απλά απολαυστικός. Κοίταξε στα μάτια έναν παίκτη της ποιότητας του Ματίας Λεσόρ και ολοκλήρωσε το ματς με 9/9 δίποντα και 19 πόντους κάνοντας career high!

Σίγουρα είχε τα θεματάκια του στην άμυνα όπως είπε και ο ίδιος, όμως η παρουσία του ήταν κομβική για τη νίκη των Πειραιωτών. Το μόνο βέβαιο είναι πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, που θα κληθεί να βρει την κατάλληλη φόρμουλα στο ροτέισον μόλις επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ. Ο Ράιτ πάντως θα είναι πανέτοιμος όποτε χρειαστεί.

Η κίνηση-ματ με τον Φαλ

Το καλοκαίρι που πλησιάζει ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πολλές ανοιχτές υποθέσεις. Τα μοναδικά συμβόλαια που λήγουν είναι εκείνα των Κάνααν, Σίκμα και Λούντζη. Συνεπώς είναι πιθανό να πάει για μία, το πολύ δύο κινήσεις, ανάλογα πάντα και με το τι επιλέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Άλλο ένα συμβόλαιο που κανονικά θα τον ταλαιπωρούσε ήταν αυτό του Μουστάφα Φαλ. Ο Γάλλος είχε υπογράψει μέχρι το 2025, όμως θα μπορούσε αν τα έβρισκε με την ομάδα να αποχωρήσει από τώρα. Κάτι που γνώριζαν οι άλλοι σύλλογοι οι οποίοι τον είχαν βάλει ψηλά στη λίστα τους.

Οι Ερυθρόλευκοι παρόλα αυτά ήταν… γρήγοροι και τον «έδεσαν» στο λιμάνι μέχρι το 2027. Μια απόφαση που ήταν απόλυτα συνειδητή. Ο Φαλ είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μπαρτζώκα. Είναι απίστευτα κομβικός στο σύστημα του Ολυμπιακού και θα ήταν λάθος να αποχωρήσει.

Στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια υπάρχει η διάθεση να μην αποχωρούν έτσι απλά τόσο σημαντικοί παίκτες. Και ο Γάλλος είναι ένας από αυτούς.