Ο Ντανιέλ Ποντένσε κάνει όργια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr για τα απίθανα νούμερα του «κοντού».

Τα όσα μαγικά βλέπουμε από τα πόδια του Ντανιέλ Ποντένσε τον τελευταίο μήνα έχουν πολλές εξηγήσεις. Έχουν όμως και μια βασική παράμετρο• ο Πορτογάλος είναι με διαφορά ότι καλύτερο υπάρχει στη χώρα μας, είτε αρέσει είτε όχι.

Γιόρτασε την «κατοστάρα» με…. Ροναλντίνιο

Το βράδυ της Κυριακής (3/3) στο φινάλε της κανονικής διαρκείας της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Βόλο. Του το έκανε ακόμη πιο εύκολο η -ακόμη μια- σπουδαία βραδιά του Ποντένσε. Η 100η εμφάνισή του με τους «ερυθρόλευκους», μια εμφάνιση στο 100%!

Τι έκανε σε αυτή; Συμμετοχή στα δυο από τα τρία γκολ (κέρδισε το πέναλτι με ντρίμπλα Ροναλντίνιο, έκανε την πάσα στον Ελ Αραμπί πριν ο Μαροκινός δώσει ασίστ στον Γιόβετιτς), 62 ενέργειες με την μπάλα, 74% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, 9 πάσες κλειδιά, δημιουργία 2 μεγάλων ευκαιριών (σε Μασούρα και Ναβάρο), 4/6 κερδισμένες μονομαχίες και 2 τάκλιν. Δηλαδή, η απόλυτη εμφάνιση. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι ακόμη καλύτερη, αν ο Ναβάρο δεν είχε κάνει χέρι στη φάση που ο Ποντένσε πέτυχε προσωρινά το 4-0, πριν το ακυρώσει ο VAR.

Ο μήνας του μέλιτος

Δεν χρειάζεται να κουράσουμε με αριθμούς, παραθέτοντας όλα τα στατιστικά του Πορτογάλου από κάθε ματς τον τελευταίο μήνα. Ας δούμε απλά τη μεγάλη εικόνα.

Γκολ με τον ΟΦΗ στο 4-0 (10/2), επική εμφάνιση και σοου στην Τούμπα με γκολ και ασίστ στο 1-4 επί του ΠΑΟΚ (18/2), κερδισμένο πέναλτι (0-1 εκείνη τη στιγμή το ματς) στο 2-1 με τον Αστέρα (25/2), κερδισμένο πέναλτι και όλα όσα γράψαμε παραπάνω, στο ματς με τον Βόλο (3/3).

Θα πει κάποιος (εύλογα) «Σιγά ρε φίλε, 2 γκολ και μια ασίστ σε ένα μήνα, άλλος το κάνει σε έναν αγώνα». Ναι, μόνο που αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, όπως γράψαμε.

Η μικρή εικόνα είναι ένας Ποντένσε «πονοκέφαλος» για κάθε αμυντικό που έχει απέναντι. Ένας Ποντένσε που κάθε φορά που ακουμπά την μπάλα ξέρεις ότι θα κάνει κάτι καλό, κάτι που θα φέρει απειλή. Ένας Ποντένσε γεμάτος πάθος και διάθεση να προσφέρει και να δείξει. Ένας Ποντένσε που στα καλά του, δηλαδή τη δεδομένη περίοδο, δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα….