Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρ, ο Αϊζάια Κάνααν... μίλησε την κατάλληλη στιγμή και οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για μάχη με την Μπαρτσελόνα.

Άλλη μία κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε στη Euroleague και ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέμπτος. Κάτι που σημαίνει πως η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στον δρόμο των Ερυθρόλευκων στα πλέι οφ. Έπαθλο φυσικά το εισιτήριο για Βερολίνο και το Final Four.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πέσουν… κορμιά στο ΣΕΦ. Επίσης χρειάστηκε ένας βραχύσωμος σούτινγκ γκαρντ που ακούει στο όνομα Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Είχε εκρηκτικό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Έμεινε εκτός στο δεύτερο. Δεν πήρε προσπάθειες στο τρίτο και δεν έπαιξε στο τέταρτο. Μπήκε όμως στην παράταση και με 9 σερί πόντους, συν την τελευταία άμυνα κατέβαλε ουσιαστικά μόνος του τη Φενέρ.

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφονται στην Μπαρτσελόνα. Στόχος φυσικά να… κλέψουν τουλάχιστον ένα ματς στη Βαρκελώνη. Κάτι χρωστάνε μετά τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις στους Καταλανούς και αν θέλουν «εκδίκηση» τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ο Κάνααν είχε προειδοποιήσει…

Το τελευταίο διάστημα ο Αϊζάια Κάνααν είχε πτωτική απόδοση. Δεν ήταν απαραίτητα κακός, απλά δεν είχε αυτή την σπίθα που μας είχε δείξει για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν. Φυσικά μια σκόνη… μουρμούρας είχε περικυκλώσει το όνομά του. Ο ίδιος ξέρει να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα φρόντισε να προειδοποιήσει.

Λίγες μέρες πριν έκανε μια ανάρτηση όπου έλεγε σε μέσες άκρες: «προσδεθείτε». Έστειλε το μήνυμα και συνήθως όποτε το κάνει μετά ακολουθεί… έκρηξη. Η απάντηση λοιπόν εμφατική. Από το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε «κλειδωμένος». Και στην παράταση δεν κρατήθηκε. Τι κι αν ήταν κρύος. Σκόραρε 9 σερί πόντους. Έκλεψε την μπάλα από τον Καλάθη και έδειξε ξανά πως κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει.

Ο Ολυμπιακός και η… εκδίκηση

Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά κλειστές. Ουσιαστικά κρίθηκαν στο φινάλε των αγώνων. Στη Βαρκελώνη περισσότερο, με τους Πειραιώτες να έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν στο τέλος, χωρίς αποτέλεσμα. Στον Πειραιά οι Καταλανοί είχαν κλειδώσει τη νίκη πάλι στο φινάλε, παρά την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων να κάνουν την ανατροπή.

Η λογική λέει πως δύσκολα η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου θα πάρει τέσσερις συνεχόμενες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό. Συνεπώς το ερωτηματικό είναι πως θα εμφανιστεί η ελληνική ομάδα στα ματς του ΣΕΦ, ώστε να τελειώσει τη σειρά. Και φυσικά τι θα γίνει αν πάμε σε πέμπτο ματς. Όπως κι αν έχει αναμένουμε μια ωραία και σκληρή σειρά. Τα πλέι οφ αρχίζουν κι όπως είπε ο Κάνααν… προσδεθείτε.