Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Παρτίζαν και πλέον μπορεί να κοιτά την τετράδα ακόμα πιο αισιόδοξα.

Μπορεί όλα να έμοιαζαν εναντίον του για περίπου τρία δεκάλεπτα, όμως ο Ολυμπιακός δεν τα παρατά έτσι εύκολα. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα τα… είδε όλα κόντρα στην Παρτίζαν αλλά πήρε το «διπλό». Και τι «διπλό». Σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε και τώρα μπορούν να ελπίζουν ακόμα περισσότερο στην τετράδα. Δεν θα είναι εύκολο προφανώς. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στη Euroleague. Όμως νίκες σαν την χθεσινή τους δίνουν επιπλέον ώθηση για να το κυνηγήσουν όσο πάει. Και ό,τι έρθει, ας έρθει, στο φινάλε.

Έψαχνε λύσεις για τρεις περιόδους ο Ολυμπιακός

Η «Σταρκ Αρένα» δεν είναι ποτέ μια εύκολη έδρα. Για να περάσει κάποιος από εκεί συνήθως πρέπει να… φτύσει αίμα. Είτε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, είτε με την Παρτίζαν. Πρέπει να έχει τσαμπουκά και ψυχή. Δυστυχώς μόνο το μπάσκετ δεν αρκεί. Και ο Ολυμπιακός για τρία δεκάλεπτα τα αναζητούσε.

Ο Μπαρτζώκας επέμεινε στους παίκτες που είχε στο παρκέ, κράτησε Φαλ και Γουόκαπ που δεν έδειχναν καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πρόσθεσε τον Γκος. Και όταν εμπιστεύεσαι παίκτες ανάλογης ποιότητας συνήθως σε δικαιώνουν. Αυτό έγινε και χθες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο -13 στην τελευταία περίοδο, είχαν χάσει με κατεβασμένα τα χέρια τη μάχη των ριμπάουντ. Όμως δεν σκόπευαν να παραιτηθούν έτσι απλά. Έριξαν μια τελευταία ματιά στον ηλεκτρονικό πίνακα και μπήκαν στο παρκέ για να τα δώσουν όλα.

«Κλειδί» ήταν πως είχαν τις λύσεις στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου και έκοψαν γρήγορα τη διαφορά. Από την στιγμή λοιπόν που έγινε αυτό, το… βουνό που είχαν να ανέβουν έμοιαζε πια… λοφάκι. Ξαφνικά έσφιξαν την άμυνά τους και πάνω απ’ όλα δεν άφησαν στο… έλεος του Θεού τα ριμπάουντ.

Είχαν υπομονή στην επίθεση και επιδίωξαν την επαφή για να πάνε στην γραμμή. Η ψυχραιμία τους σε υψηλότατα επίπεδα. Αυτό έφερε το άγχος στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, όπως είπε και ο σπουδαίος Σέρβος.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που συγχωρεί σε τέτοια σημεία. Το έδειξε για άλλη μία φορά. Περίμενε στην στιγμή της στο φινάλε και τα κατάφερε. Πήρε ένα τεράστιο «διπλό» και πια μπορεί να σκέφτεται πως μπορεί να… απογειωθεί στην τετράδα. Δύο αγωνιστικές ακόμα…