Σα να μη πέρασε μια μέρα για τον Λίο Μέσι. Ο Αργεντίνος σταρ μαγεύει με τόση ευκολία και στη "μετά-κορονοΪού εποχή", αναγκάζοντας το debut.gr να ασχοληθεί ξανά μαζί του!

Πράγματι, “σα να μη πέρασε μια μέρα” για τον Μέσι. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα “οργίασε” τόσο με Μαγιόρκα (νίκη 0-4) όσο και με Λεγανές (νίκη 2-0), και μας απέδειξε πάλι γιατί δίκαια θεωρείται ο GOAT.

Επιστροφή με…ρεκόρ!

Δε θα μπορούσε παρά να επιστρέψει κάνοντας κάτι μοναδικό! Στο ματς-επιστροφή μετά τη διακοπή με τη Μαγιόρκα, ο Μέσι σημείωσε 1 γκολ, ενώ έδωσε 2 ασίστ. Συνηθισμένα πράγματα θα πει κάποιος. Σωστά. Μα, το εντυπωσιακό είναι πως με αυτό το τέρμα έγινε ο μοναδικός στην ιστορία της Λα Λίγκα με τουλάχιστον 20 γκολ για 12 σερί σεζόν! Ασύλληπτο.

Στο εν λόγω παιχνίδι, ο “Πούλγκα” έκανε τα πάντα. Τελικές πάσες στους σκόρερς Μπρειθγουέιτ (το 1ο του με τη Μπάρσα) και Άλπμα, γκολ με το δεξί στο 94ο λεπτό, 9 επιτυχημένες ντρίμπλες, 4 πάσες που οδήγησαν σε “κλασική ευκαιρία” και 12 κερδισμένες μονομαχίες.

Πήρε -ξανά- τη Μπαρτσελόνα από το χέρι για ένα άνετο πέρασμα από μια έδρα στην οποία η αντίπαλος για τον τίτλο Ρεάλ, γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0. Ο Μέσι έδειξε πως ο χρόνος δεν τον άγγιξε…πως η πανδημία όχι απλώς δε τον επηρέασε, αλλά αντιθέτως τον “έφτιαξε”!

Έκανε και τον…προπονητή!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η παραπάνω φωτογραφία. Ο Λιο Μέσι στο κέντρο, συμπαίκτες, προπονητής και βοηθός γύρω του, να τον παρακολουθούν-ακούν με προσοχή. Το ύφος των Τερ Στέγκεν, Κίκε Σετιέν (!) και Μπρέιθγουειτ τα λέει όλα!

Σίγουρα πρόκειται για μια εικόνα που θα δούμε αρκετές φορές στο άμεσο μέλλον. Και φυσικά για μια εικόνα που δημιουργεί αμφιβολίες για το αν είναι θετική ή αρνητική.

Από τη μια, ο Μέσι -που ως γνωστόν είναι χαμηλών τόνων- δείχνει να έχει αντιληφθεί τον ρόλο του ως αρχηγού, και να παίρνει πρωτοβουλίες. Να “ντοπάρει” όπως λέμε, συμπαίκτες και τεχνικό τιμ. Αυτό δείχνει την επιρροή του και εκτός γηπέδου, είναι μια “στόμφα ηγέτη”.

Η άλλη οπτική όμως, μας λέει πως στη Μπαρτσελόνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αν ο ίδιος ο προπονητής δε μπορεί να παρακινήσει τους ποδοσφαιριστές του, και συν τοις άλλοις κάθεται αποσβολωμένος να παρακολουθεί την ομιλία του αρχηγού του, τότε μάλλον κάτι δεν κάνει σωστά.

Ο Σετιέν είναι ένας τεχνικός που χαίρει εκτίμησης στην Ισπανία. Άλλωστε το έργο του στη Μπέτις προκάλεσε θετικές εντυπώσεις παγκόσμια. Ωστόσο, από την πρόσληψή του μέχρι και σήμερα, δεν δείχνει πως έχει όλα τα στοιχεία που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Μένει όμως να δούμε την τελική έκβαση της χρονιάς για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Παραλίγο…νέο ρεκόρ!

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση στης περασμένης Παρασκευής, η εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της ουραγού Λεγανές δεν ήταν εύκολη. Οι φιλοξενούμενοι με τρείς ζώνες άμυνας και πολύ ξύλο ήταν πιο απειλητικοί από τους “μπλαουγκράνα” στο πρώτο μέρος. Μια έμπνευση του Φάτι όμως έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβε ο Μέσι. Αφού είδε να ακυρώνεται ορθά γκολ του Γκριζμαν που ξεκίνησε από δική του πάσα, σκόραρε από την άσπρη βούλα (69′) σε ένα αυστηρό μεν, πέναλτι δε γκολ νούμερο 699. Ένα μόλις πριν τα 700 γκολ καριέρας! Τρομακτικός αριθμός. Παρόλα αυτά και μέχρι το φινάλε, ο Μέσι δεν έψαξε το ρεκόρ, παρά να τροφοδοτεί τον..”κολλητό” του Λουίς Σουάρες. Δίχως όμως αποτέλεσμα. Το τελικό 2-0 έδωσε στη Μπάρσα “αέρα” 5 βαθμών στη “μάχη” της κορυφής (μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο)!

Δεν πιάνεται!

Αυτό είναι το συμπέρασμα του σημερινού κειμένου. Μετά από 98 ημέρες απουσίας από την αγωνιστική δράση, ο Λιο Μέσι επέστρεψε δίχως να φαίνεται πως απείχε. Σα να μη πέρασε μια μέρα, σαν ο χρόνος να μη “προχωράει” για αυτό το θαύμα της φύσης…

Με τον Ιούνιο να είναι στα μέσα του, ο Μέσι πλησιάζει αισίως τα 33 χρόνια ζωής. Για αυτό και θα πρέπει να αντιληφθούμε πως….”η κλεψύδρα αδειάζει” και να παρακολουθούμε ακόμη και τα ματς με την Λεγανές, διότι ο κύριος με το νούμερο “10” της Μπαρτσελόνα φροντίζει να μας χαρίζει στιγμές μοναδικές…

Όπως και η παρακάτω στη φωτογραφία, με τον δύσμοιρο Ουνάι να…προσπαθεί να τον σταματήσει!