Νίκησε την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός με 68-84. Το debut.gr βρέθηκε στο Λαύριο (13-9) για τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό (18-4) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Basket League και σας μεταφέρει το κλίμα. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε ο Παπαπέτρου με 19 πόντους, ενώ ο Παπανικολάου επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα μήνα και το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν η ατμόσφαιρα στο κλειστό του Λαυρίου, με τους φίλους των γηπεδούχων να αποθεώνουν τον Σπανούλη κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και επικράτησαν εύκολα της τοπικής ομάδας με 68-84. Εξαιρετικός ο Ιωάννης Παπαπέτρου για τους φιλοξενούμενους που έκανε double double (19 πόντους-14 ριμπάουντ), ενώ για το Λαύριο ο Μουρ πέτυχε 13 πόντους. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Λάμπ, καθώς ο Αμερικανός με θητεία στο NBA αποδεσμεύτηκε για προσωπικούς λόγους. Την θέση του στο ρόστερ του Λαυρίου κάλυψε ο Νιγηριανός Ίκε Νουαμού, ο οποίος όπως αναμενόταν έκανε το ντεμπούτο του.

Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το μακρινό σουτ κατά την έναρξη του ματς και με το τρίποντο του Βεργίνη το σκορ έγινε 3-3, 2’. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού, ο οποίος χάρη στο δύσκολο σουτ τριών πόντων του Σπανούλη έκανε ένα μικρό σερί 6-0 (9-16, 7’). Προς το τέλος του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του Λαυρίου κάτω από το καλάθι και εκδήλωσαν τις περισσότερες προσπάθειες τους από τη ρακέτα. Οι τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Μακ Λιν διαμόρφωσαν το 13-22 της πρώτης περιόδου.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, καθώς οι παίχτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σημάδευαν ως επί το πλείστον το ζωγραφιστό του Λαυρίου. Ο Μακ Λίν έστησε το δικό του πάρτυ στη ρακέτα με επτά διαδοχικούς πόντους (14-27, 13’). Ακολούθως, τα πέντε ομαδικά φάουλ του Ολυμπιακού, ήδη από τα πρώτα πέντε λεπτά δεν επέτρεψαν στους ερυθρόλευκους να συνεχίσουν τη σκληρή άμυνα. Κάπως έτσι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ξεσηκώθηκαν από το τρίποντο του Νίξον (25-31, 17’) και το Λαύριο έκανε επιμέρους σκορ 11-2. Ο Παπαπέτρου όμως πήρε τις τελευταίες φάσεις πάνω του, ευστοχώντας τόσο μετά από ένα όμορφο σλάλομ, όσο και πίσω από τα 6.75. Σκορ ημιχρόνου 30-43.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πικ-εν-ρολ του Σπανούλη με τον Μιλουτίνοφ έκλεψαν την παράσταση. Όσοι παρευρέθηκαν στο κλειστό του Λαυρίου παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο επιθετικά παιχνίδι, κάτι το οποίο παραλίγο να χαλάσει μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Μουρ στον Παπαπέτρου και την αντίδραση του τελευταίου, ζητώντας του τον λόγο. Ο Σέρβος center του Ολυμπιακού έπαιζε πραγματικά μόνος του στο post και οι 30 πόντοι από το ζωγραφιστό έναντι 16 του Λαυρίου έγειραν τη διαφορά οριστικά υπέρ των ερυθρολεύκων. Με σουτ του Μπράουν στην εκπνοή διαμορφώθηκε το 43-67 της τρίτης περιόδου.

Τυπική διαδικασία η τελευταία περίοδος και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής των παιχτών του, ξεκουράζοντας τους Σπανούλη, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου και δίνοντας αρκετά λεπτά στους Τολιόπουλο, Μπόγρη και Μπράουν. Ο Ολυμπιακός έκανε μία ολοκληρωτική εμφάνιση, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει Ζαλγκίρις, ενώ το Λαύριο εμφανώς επηρεασμένο από τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην ομάδα δεν έπεισε κανέναν με την εμφάνιση του.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-43, 43-67, 68-84
Λαύριο: Βεργίνης 3, Κουζέλογλου 6, Μέιερ 6, Γουίγκινς 12, Μούρ 13, Νίξον 8, Περράκης 6, Γιαννακόπολος 5, Κακλαμανάκης 4, Μεχίντι 2, Νουαμού 6

Ολυμπιακός: Μακ Λίν 11, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 14, Παπανικολάου 3, Ρόμπερτς 6, Μπράουν 12, τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 19, Στρένλιεκς, Μάντζαρης 3, Μπόγρης