Το Debut.gr βρέθηκε στην PAOK Sports Arena για την κρίσιμη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα και καταγράφει τα όσα είδε.

Για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 στο Βasketball Champions League o ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 74-68 της Καρσίγιακα στην PAOK Sports Arena, σε έναν αγώνα που αν ο Δικέφαλος ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης θα μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά και να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε όλο το διάστημα ήταν ανώτερος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και είχε σχεδόν πάντα τα ηνία της αναμέτρησης. Από την άλλη μεριά η Καρσίγιακα,που είχε την συμπαράσταση περίπου 30 φίλων της, βρέθηκε σε άσχημη μέρα καθώς ήταν αρκετά άστοχη και τα μεγάλα ατού της χάθηκαν στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στην αρχής της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές στο κομμάτι της επίθεσης με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Δικέφαλος είχε καλύτερη επαφή με το καλάθι, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και με μπροστάρηδες στην επίθεση τον Τζάκσον με 7 πόντους και τον Γκος με 5 πόντους έφτασε να προηγείται με 17-10 μετά από τρίποντο του Λάκι Τζόουνς. Ένα όμως αντιαθλητικό φάουλ του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ και να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 20-16 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα κι έμεινε χωρίς σκορ για 3 λεπτά (20-20) μέχρι το ταιμ-αουτ του Παπαθεωδόρου. Ο Δικέφαλος απέκτησε ξανά τον επιθετικό τον ρυθμό, Μαργαρίτης και Πέτεγουει ερχόμενοι από τον πάγκο βοήθησαν τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην άμυνα (30-25). Η Καρσίγιακα ήταν εγκλωβισμένη με την άμυνα του ΠΑΟΚ, έβαζε πολύ δύσκολα πόντους και το μόνο που την κρατούσε κοντά στο σκορ ήταν οι ελεύθερες βολές. Η συχνότητα με την οποία η Καρσίγιακα πήγαινε στην γραμμή της φιλανθρωπίας(16/22 βολές έναντι 1/3 του ΠΑΟΚ!) έφερε νεύρα και στην κερκίδα και στον πάγκο του Δικέφαλου με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή και η Καρσίγιακα να βρεθεί μπροστά στο σκορ (32-33). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με όπλο τους την ευστοχία πίσω από γραμμή του τριπόντου, έκλεισαν το δεύτερο δεκάλεπτο προηγούμενοι με σκορ 39-37.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ οδήγησε τον αγώνα σε γρήγορο ρυθμό. Συνέχισε να είναι αρκετά εύστοχος στα σουτ από μέση απόσταση και με τον Τζάκσον να συνεχίζει το πολύ καλό επιθετικό του παιχνίδι (13 πόντους) η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Η Καρσίγιακα δε μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα αυτόν τον ρυθμό, συνέχιζε τις βεβιασμένες επιθέσεις και δεν έβρισκε σκορ. Η άμυνα του Δικεφάλου ήταν για σεμινάριο κάτι που αντικατοπτρίζουν και οι 7 τάπες μέχρι το 35′. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-44 και στα αξιοσημείωτα είναι πως επέτρεψε στην τούρκικη ομάδα να σκοράρει μόλις 7 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έβγαλε ακόμη περισσότερο ενέργεια στην άμυνα και αυτό του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην επίθεση. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Φιλ Γκος η διαφορά άρχισε να αυξάνεται και να φτάνει στην μέγιστη τιμή της (69-50) στο 35′. Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Κάτι αχρείαστα φάουλ σε σουτ τριών πόντων και δύο τεχνικές ποινές σε συνδυασμό με μια ένταση που δημιουργήθηκε στην κερκίδα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, επέτρεψαν στην Καρσίγιακα να φέρει την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Στα τελευταία 3:30 η Καρσίγιακα έτρεξε ένα σερί 5-18 και διαμόρφωσε το τελικό 74-68.

Όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα στην Σμύρνη στις 14 Μαρτίου, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει με αυτό το ελαφρύ προβάδισμα των 6 πόντων. Και λέω ελαφρύ επειδή η εικόνα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζεται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε το ελάχιστο από αυτό που έδειξε και μπορούσε.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-37, 55-44, 74-68

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεωδόρου): Χαραλαμπόπουλος, Χρυσικόπουλος 2, Γκος 13(2), Τζάκσον 13(1), Τζόουνς 3(1), Κατσίβελης 10(1), Κόνιαρης 3(1), Κρούμπαλι 10, Μαργαρίτης 9(1), Πέτεγουει 9(1), Τσόχλας (DNP), Ζάρας 2.

Καρσίγιακα( Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Μπάνιτς 6, Τσελέπ(DNP), Ντογκάν(DNP), Γκουλαστάν, Τζόουνς 13(1), Καραχάν, Κένεντι 16(1), Τουρέν 8, Ογκουρλού 10, Γουότερς 10, Γουντ 5.

Υ.Γ 1: Στα συν της πολύ καλής άμυνας που έπαιξε ο ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι άφησε την Καρσίγιακα, που διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, στους 68 πόντους και περιόρισε τον “εγκέφαλο” της ομάδας Ντόμινικ Γουότερς στην μόλις 1 ασίστ.

Υ.Γ 2: Μόνο εύκολη δε θα είναι η υπόθεση του ΠΑΟΚ στη Σμύρνη. Ας μην ξεχάσουμε ότι στην έδρα τους οι Τούρκοι νίκησαν την μέχρι τότε αήττητη στην διοργάνωση Μονακό με 84-77.

Υ.Γ 3: Καλή επιτυχία και στην ΑΕΚ στην αναμέτρησή της με την Νίμπουργκ.