Το Debut.gr θυμάται τις ιστορίες 4 πασίγνωστων αλλά γερασμένων παικτών που αποκτήθηκαν -χωρίς λόγο- εν μία νυκτί και έφυγαν κακήν κακώς μια άλλη.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα άτομο το οποίο χρησιμοποιεί μια εφαρμογή σαν το Tinder; Η παροδικότητα; Η ανάγκη για κάτι γρήγορο και εύκολο χωρίς να το νοιάζει σε τι κατάσταση είναι ο άλλος; Ε αν λοιπόν υπήρχε μια ομάδα που ανταποκρίνεται σ αυτά τα χαρακτηριστικά αυτή θα ήταν η Μίλαν.

Το Debut.gr θυμάται τις ιστορίες 4 πασίγνωστων αλλά γερασμένων παικτών που αποκτήθηκαν -χωρίς λόγο- εν μία νυκτί και έφυγαν κακήν κακώς μια άλλη.

Φερνάντο Τόρες

Έλα πες την αλήθεια. Θυμάσαι ότι ο Φερνάντο Τόρες πέρασε για ένα φεγγάρι απ τη Μίλαν πριν επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης; Γνώστη για τη διορατικότητά της η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να κλείσει έναν παίκτη ο οποίος σκόραρε μια φορά στο τόσο στην Τσέλσι που μεταξύ μας παίζει να κλαίει τα 60 εκατομμύρια που είχε δώσει σε Λίβερπουλ και Τόρες για να τον αποκτήσει. Η συμφωνία μάλιστα που κλείστηκε απ τις δύο πλευρές, Μίλαν και Τσέλσι, έκανε λόγο για διετή δανεισμό- μια απ τις μεγαλύτερες πατέντες αγγλικής ομάδας για να ξεφορτωθεί έναν παίκτη- με τον ίδιο να αντιδρά όπως κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα στην απόφαση αυτή. Οι ενστάσεις φάνηκε πως παύθηκαν και δανεισμός του τελικά υπογράφηκε στις . Με τη φανέλα της Μίλαν αγωνίστηκε σε 10 αγώνες και πέτυχε μόλις ένα γκολ. Κι εκεί που νομίζαμε όλοι πως θα ολοκληρώσει το συμβόλαιο του στην Ιταλία, ήρθε ένας νέος (!!) δανεισμός αυτή τη φορά απ την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία φιλοτιμήθηκε να τον εντάξει στο ρόστερ της. Γιατί αν δεν έχεις μια ομάδα να σου φέρνει ένα ποτήρι νερό στα γεράματα τότε δεν έχεις τίποτα.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Κι αν ο Φερνάντο Τόρες έκανε μεγάλο ταξίδι μέχρι να φτάσει στην Ιταλία, τι να πει κανείς για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος πήγε στο MLS των ΗΠΑ για να τελειώσει την καριέρα του αλλά επέστρεψε για κάποιες αρπαχτές στην Ευρώπη. Φήμες λένε πως η γυναίκα του Βικτώρια Μπέκαμ, λάτρης της μόδας, ήταν αυτή που έπεισε τον Ντέιβιντ να παρατήσει το Los Angeles και να μετακομίσει στο Μιλάνο που φημίζεται για τις πασαρέλες του. Αποκτήθηκε ως δανεικός χειμωνιάτικα- κάτι που μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που δανειζόταν Μανούτσο Γκονζάλες και Έλτερ Πόστιγκα χριστουγεννιάτικα, δεν έμεινε όμως πολύ εκεί καθώς συμμετείχε μόλις 29 φορές σε παιχνίδια της Μίλαν σκοράροντας μόλις 2 γκολ. Την αντιμετώπιση αυτή της Μίλαν φαίνεται πως δε ξέχασε ποτέ ο Ντέιβιντ ο οποίος το 2016 δήλωσε πως θεωρεί την Μίλαν ένα απ τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Μια χρονιά που η ομάδα δε συμμετείχε ούτε στο Europa League.

Ρονάλντο

Το «φαινόμενο» σε άρτια φυσική κατάσταση και με τη κοιλίτσα πλέον να στενεύει απειλητικά τη φανέλα επέλεξε να αγοράσει η Μίλαν το 2007 έναντι  εκατομμυρίων. Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να τον έδιωξε εξαιτίας των 85 κιλών που είχε φτάσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός, η ομάδα του Μιλάνου στάθηκε στην ποιότητα του και είπε να κάνει τη μεγάλη κίνηση. Άλλοι θρύλοι όμως λένε πως η Μίλαν επέλεξε να αποκτήσει το 30χρονο Ρονάλντο για να μικρύνει την μέσο όρο ηλικίας της ομάδας που εκείνη την εποχή έφτανε τα χρόνια συνταξιοδότησης. Αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια και πέτυχε 9 γκολ. Ο ίδιος έβγαλε και τα πιο εύκολα 7 εκατομμύρια της ζωής του ενώ σήμερα είναι αμφίβολο αν ο ίδιος έχει κάπου τη φανέλα του εκείνης της χρονιάς.

Ροναλντίνιο

2008 και ο Ροναλντίνιο αποχωρεί απ την Μπαρτσελόνα παίρνοντας την απόφαση όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια να ξεκινήσει τις μακροχρόνιες διακοπές του. Ποια άλλη ομάδα λοιπόν θα έβγαινε μπροστά για να πληρώνει τα έξοδα διακοπών του; Η Μίλαν βεβαίως. Μπορεί οι υπόλοιποι να έμειναν στην Ιταλία μόλις για ένα χρόνο, ο Ροναλντίνιο όμως παρέμεινε τρία κατακτώντας μάλιστα και ένα πρωτάθλημα. Άλλωστε δε φεύγεις τόσο εύκολα για Βραζιλία όταν μπορείς να πεταχτείς ένα Σαββατόβραδο απέναντι στην Ελλάδα για να ανοίξεις να μπουκάλι στον Νίκο Βέρτη. Το μόνο που θυμόμαστε είναι μια φαουλάρα που πέτυχε εναντίον της Πορτσμουθ στην Αγγλία σε ματς για το κύπελλο Ουέφα. Για τόσο παλιά μιλάμε.