Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ ή και εσείς που έχετε μία θετική, αλλά και αρνητική γνώμη για τον τεχνικό της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Όταν πρωτοπήγε στη Λίβερπουλ όχι μόνο οι φίλοι του αγγλικού συλλόγου, αλλά και αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι, περίμεναν πώς και πώς τον Γιούργκεν Κλοπ να ανεβάζει τα μανίκια του και να πιάνει δουλειά. Μία δουλειά που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι “reds” είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του Νησιού και η ζωή του προπονητή τους, ποτέ μα ποτέ δεν ήταν εύκολη. Μάλλον το αντίθετο.

Οι πρώτοι μήνες κύλησαν με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ναι μεν η Λίβερπουλ έπαιζε ένα επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές της να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, όμως, τα σκαμπανεβάσματα ήταν πολλά και οι “γκέλες” ακόμη περισσότερες.

Όλοι έδωσαν πίστωση χρόνου στον Γερμανό και δεν τον έκριναν αυστηρά. “Δεν έχει τους παίκτες που θέλει”, έλεγαν. “Δεν έχει κάνει τη προετοιμασία που θα ήθελαν”, έλεγαν. “Θέλει χρόνο για να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τη φιλοσοφία του”, έλεγαν. Κάπου εκεί κρύβεται η αλήθεια -όπως θα μας έλεγε και ο Φοξ Μόλντερ από τα X-files- αλλά δεν ακριβωωωωωως εκεί.

Η σεζόν 2016- 2017 για τη Λίβερπουλ είχε τη σφραγίδα του Κλοπ. Από την αρχή ως το τέλος. Από τους θριάμβους μέχρι και τους ολέθρους. Δεν μπορούσε ο Γερμανός να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ του έδωσε χρήματα να φέρει τους ποδοσφαιριστές που ήθελε και μπορεί μπροστά να σημείωνε πολλά γκολ, όμως, πίσω δεχόταν άλλα τόσα. Παρόλα αυτά έστω και στο… 90′ η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο μιας και οι “reds” κατέκτησαν τη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, έδωσαν προκριματικά και εν τέλει πέρασαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε -όπως πάντα- με αρκετές φιλοδοξίες -βλέπε τη νίκη με σκορ 4-0 με την Άρσεναλ, αλλά, ήδη ήρθε η πρώτη… σφαλιάρα και το χέρι της Μάντσεστερ Σίτι ήταν… βαρύ. Αυτό που προβληματίζει τόσο τους φίλους της αγγλικής ομάδας, όσο και τους… haters της είναι πως στο καλό ο Κλοπ δεν κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ώστε να βρει και να αποκτήσει μερικούς αμυντικούς αξίας ή κάποιον τερματοφύλακα επιπέδου και αντί να δώσει έμφαση στην άμυνα που σίγουρα παίζει ρόλο, φρόντισε να ενισχύσει την ήδη δυνατή του επίθεση.

Το έργο του Γιούργκεν Κλοπ τόσο στη Μπορούσια Ντόρτμουντ όσο και στη Λίβερπουλ είναι καλό. Ειδικά στη γερμανική ομάδα. Μάλιστα, η φυσιογνωμία και η προσωπικότητα του Γερμανού προπονητή τον κάνει λίγο ως πολύ συμπαθή στους περισσότερους (μέσα σε αυτούς και μάλιστα πολύ ψηλά βρίσκεται και ο γράφων), όμως, η τρέχουσα σεζόν θα κρίνει πολλά τόσο για το πως θα χαρακτηριστεί η δουλειά του 50χρονου στην αγγλική ομάδα, όσο και για το αν ο ίδιος είναι ένας γκουρού των πάγκων ή απλά ένας προπονητής που έτυχε να βρεθεί στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και να κάνει μερικές επιτυχίες και that’s all folks.

Η απάντηση από τον Κλοπ σε μερικούς μήνες… To be continued.