Η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε σχεδόν...αθόρυβα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και το debut.gr αναλύει την ποδοσφαιρική λογική που έφερε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Αν κάποιος μου έλεγε ότι σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο θα γίνουν τρεις μεταγραφές που θα ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, θα στοιχημάτιζα ότι τουλάχιστον η μία θα είχε γίνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς η “Βασίλισσα” του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνέχισε τις στοχευμένες κινήσεις της χωρίς να πραγματοποιήσει κάποιο μεγάλο “μπαμ”.

Οι Μαδριλένοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Χεσούς Βαγέχο (ήταν δανεικός στη Άιντραχτ), τον Τεό Ερνάντες από την Ατλέτικο έναντι 30 εκατομμυρίων και τον Ντάνι Θεμπάγιος από τη Ρεάλ Μπέτις με μόλις 16 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο Θεμπάγιος που ήταν στο στόχαστρο και της Μπαρτσελόνα, ήρθε για να αντικαταστήσει το κενό του Χάμες που έφυγε για τη Μπάγερν, ενώ η θέση του δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά, καλύφτηκε από τον Μπόρχα Μαγιοράλ που σύμφωνα με τους Ισπανούς αποτελεί πολύ δεινό γκολτζή.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδειχνε να είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχει στα χέρια του και παρά τις όποιες βλέψεις είχε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, η Ρεάλ κάλυψε τα λιγοστά κενά που είχε το ρόστερ της με παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις τώρα αλλά και στο μέλλον.

Στην Ισπανία υποστηρίζουν πως ο “Ζιζιού” έχει πολύ μεγάλη επιρροή στο Πρόεδρο της ομάδας και αυτό φαίνεται και από το πως διαχειρίστηκε ο Πέρεθ την υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Μονακό είχε κάνει κάποιες κουβέντες με τη Ρεάλ Μαδρίτης και οι “μερένχες” είχαν ξεκαθαρίσει πως είναι διατεθειμένοι να “ματσάρουν” κάθε προσφορά της Παρί Σεν Ζερμέν. Όταν όμως ήρθε η ώρα για τις συζητήσεις με τον παίκτη, η πλευρά του 18χρονου ζήτησε συμβόλαιο μεγαλύτερο από των Κρόος, Μόντριτς, Ράμος και Κασεμίρο.

Πριν λίγα χρόνια ο τεχνοκράτης πρόεδρος της “Βασίλισσας” θα είχε βάλει κορδελάκι στον Γκάρεθ Μπείλ και θα τον είχε στείλει “δώρο” στον Ζοσέ Μουρίνιο αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Ο Ζιντάν μπορεί να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Εμπαπέ αλλά σε καμία περίπτωση όχι για αυτά τα χρήματα που τελικά έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν.

Μετά από μήνες που το χρήμα κυκλοφορούσε αλόγιστα και οι παίκτες είδαν την αξία τους να εκτοξεύεται, η Ρεάλ πέρασε ένα ήσυχο καλοκαίρι αλλά εξακολουθεί να δείχνει δυνατότερη από όλους τους αντιπάλους της.