Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες εμφανίσεις του Βασίλη Σπανούλη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι οποίες οδήγησαν τους Πειραιώτες, εκτός των άλλων, στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ποιος, όμως, άραγε θυμάται τα καλύτερα παιχνίδια του Κοζανίτη μπασκετμπολίστα με την προηγούμενη ομάδα του, τον Παναθηναικό, ο οποίος πλέον τον έχει ουσιαστικά «αποκηρύξει»; Το Deput.gr λοιπόν έψαξε και σας παρουσιάζει τα καλύτερα ματς του Βασίλη Σπανούλη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε στον Παναθηναικό συνολικά για 4 χρόνια και μαζί μ αυτόν κατέκτησε συνολικά 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδος και 1 Ευρωλίγκα. Μέσα, λοιπόν, σ αυτά τα χρόνια σημείωσε μερικά από τα καλύτερα ματς της καριέρας του. Ας τα θυμηθούμε.

Ημιτελικός και Τελικός του Final 4 Euroleague 2009

Αν ρωτήσει κανείς σήμερα κάποιον φίλαθλο του Παναθηναικού τι είναι εκείνο που θυμάται από την παρουσία του Σπανούλη στην ομάδα του τριφυλλιού, αυτό που οι περισσότεροι θα απαντήσουν είναι τα φοβερά και τρομερά ματς με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και τη Τσσκα Μόσχας στον τελικό του Final 4 του Βερολίνου, που χάρισαν στον Παναθηναικό το 5o ευρωπαικό τρόπαιο. Οι συγκεκριμένες, λοιπόν, εμφανίσεις του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους στον ημιτελικό και 13 στον τελικό, του έδωσαν, για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο του MVP του Final 4 και την ευκαιρία να βρεθεί μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες της σεζόν εκείνης. Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα εκείνων των παιχνιδιών, το τρίποντο στον τελικό με τη Τσσκα που έγραψε το 68-60 σε μια περίοδο που ο Παναθηναικός αδυνατούσε να σκοράρει για περισσότερα από 5 λεπτά, με τον ίδιο μάλιστα να χαιρετά τον κόσμο του Παναθηναικού που πανηγύριζε στις εξέδρες της Ο2 Αρένα και η στιγμή της απονομής του βραβείου του ΜVP του Final 4, όταν όλη η ομάδα τον χειροκροτούσε για τα επιτεύγματά του.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 79- 81 Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2008 

Σ ένα ματς που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με βραχεία κεφαλή 2 πόντων και να στεφτεί για ενδέκατη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδος. Τα μέγιστα για την νίκη αυτή συνέβαλλε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σημείωσε συνολικά 20 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ. Ήταν, όπως επεσήμαναν συντάκτες τότε, η κατάλληλη στιγμή ο Κοζανίτης φόργουορντ να δείξει πως έχει επιστρέψει για τα καλά στο ελληνικό προσκήνιο, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από το NBA και τους Χιούστον Ρόκκετς όπου και δεν έλαβε της καλύτερης μεταχείρισης.

Κίμκι – Παναθηναικός: 82-87 Top 16 Euroleague 2009 

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν, επίσης, ο πρωταγωνιστής μιας από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαικά γήπεδα. Μιας, ακριβώς, από τις μεγαλύτερες ανατροπές καθώς ο Παναθηναικός βρέθηκε να χάνει στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα εκτός έδρας με 7 πόντους, ωστόσο ένα επιθετικό κρεσέντο του Σπανούλη, οδήγησε τελικά το ματς σε παράταση όπου και επικράτησε ο Παναθηναικός τελικά με σκορ 82- 87. Ο Κοζανίτης μπασκετμπολίστας είχε πραγματοποιήσει ένα από τα καλύτερα ματς με τη φανέλα του Παναθηναικού σκοράροντας 24 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ. Μερικοί, μάλιστα, απ τούς πόντους ήρθαν κατά τα τελευταία λεπτά του ματς όταν η μπάλα «έκαιγε», με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι αυτός που σημείωσε κρίσιμα τρίποντα, κέρδισε γκολ-φάουλ και ευστόχησε από την ελεύθερη γραμμή των βολών ώστε να δώσει το δικαίωμα ύστερα στο Φώτση με ένα απίθανο καλάθι να οδηγήσει στην παράταση ένα ματς που φαίνονταν χαμένο.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναικός: 55- 56 Regular Season Euroleague 2008

Όλοι θυμόμαστε τον Βασίλη Σπανούλη για τα κρίσιμα τρίποντα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την εν λόγω, όμως, ιδιότητα φαίνεται πως την είχε και τις χρονιές που αγωνίζονταν στην προηγούμενη ομάδα του, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το παιχνίδι στη Βαρκελώνη στις 10/1/2008. Μπορεί σε ολόκληρο το ματς ο Σπανούλης να είχε σιγήσει ωστόσο στην πιο κρίσιμη φάση του παιχνιδιού σημείωσε ένα τρίποντο που έμελλε να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του Παναθηναικού και ένα από τα λίγα διπλά που έχει ποτέ καταφέρει η ομάδα του τριφυλλιού μέχρι σήμερα μέσα στη Βαρκελώνη. Το βίντεο, μάλιστα, της φάσης υπάρχει και στο διαδίκτυο με το χαρακτηριστικό τίτλο «Spanoulis kills Barcelona». Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερης σημασίας καθώς έκανε τον Παναθηναικό την μοναδική ομάδα εκείνης της χρονιάς στην Ευρωλίγκα που είχε σημειώσει μόλις μια ήττα στα 12 παιχνίδια της Regular Season. Το συγκεκριμένο, όμως, ρεκόρ δεν είχε συνέχεια καθώς εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναικός αποκλείστηκε ήδη από το Top 16 του ευρωπαικού πρωταθλήματος.