Σε ακόμα ένα ταξίδι στο «χθες», το Debut.gr άνοιξε τον φάκελο με τους πιο περίεργους δανεισμούς παικτών που έχουν συμβεί και σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους.

Οι δανεισμοί αποτελούν ένα τεράστιο και χαώδης κεφάλαιο στο βιβλίο του ποδοσφαίρου. Κάθε μεταγραφική περίοδο πραγματοποιούνται τόσοι πολλοί, που από ένα σημείο και μετά συζητήσεις επί του θέματος συνεχίστηκαν μετά την ερώτηση «Τι λες ρε, έπαιξε ο __ στην__; Πότε;».

Το Debut.gr, έψαξε πολύ, τσέκαρε και διπλοτσέκαρε πληροφορίες γιατί διατύπωσε την προαναφερθέν ερώτηση,  ξεχώρισε και τέλος σας παρουσιάζει 10 δανεισμούς παικτών που ίσως κανείς δεν θυμάται:

δανεισμοί

1) Νίκλας Μπέντνερ

Από: Άρσεναλ

Σε: Γιουβέντους

Έτος: 2012

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Μία τέτοια λίστα δεν νοείτω να μην την δέσποζε κάποιος αντάξιος της ονομασίας της και ο «Λόρδος» Μπέντνερ φαντάζει να είναι ο ιδανικός για να κάνει το ποδαρικό. Το 2012 η Γιουβέντους απέκτησε με την μορφή δανεισμού τον Δανό επιθετικό από την Άρσεναλ, ο οποίος σε 11  συμμετοχές δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο γκολ ή ασίστ.

δανεισμοί

2) Νικολά Ανελκά

Από: Παρί Σεν Ζερμέν

Σε: Λίβερπουλ

Έτος: 2002

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Ο Ανελκά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε τόσες σπουδαίες ομάδες, με αποτέλεσμα λίγοι να θυμούνται το πέρασμα του από την Λίβερπουλ. Τον Ιανουάριο του 2002, οι «ρεντς» τον απέκτησαν ως δανεικό από την Παρί Σεν Ζερμέν με συμβόλαιο διάρκειας μισού έτους. Ο Γάλλος επιθετικός πρόλαβε να μετρήσει 22 συμμετοχές και να πετύχει 5 γκολ και 2 ασίστ.

δανεισμοί

3) Φαμπίνιο

Από: Ρίο Άβε

Σε: Ρεάλ Μαδρίτης

Έτος: 2012

Διάρκεια δανεισμού: 1 έτος

Κι όμως, φωτογραφίες του Φαμπίνιο με την φανέλα της Ρεάλ Μαρδίτης δεν είναι ακόμα μία περίπτωση παραμνησίας, γνωστή στους περισσότερους ως φαινόμενο Μαντέλα. Ο Βραζιλιάνος σταρ το 2012 είχε φορέσει τα χρώματα των «Μαδριλένων» και σημείωσε 2 γκολ και 1 ασίστ σε 30 εμφανίσεις με την θυγατρική της Ρεάλ, ενώ έκανε και μία ασίστ στην μοναδική συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα.

δανεισμοί

4) Ζουλιέν Φομπέρ

Από: Γουέστ Χαμ

Σε: Ρεάλ Μαδρίτης

Έτος: 2005

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Ο δανεισμός του Φομπέρ στην Ρεάλ δεν κάνει και τόσο εντύπωση που έχει ξεχαστεί. Ο Γάλλος αμυντικός πραγματοποίσε μόλις 2 εμφανίσεις και η μεγαλύτερη του στιγμή στην ισπανική ομάδα ήταν όταν σε έναν αγώνα οι κάμερες τον είχαν πιάσει να κοιμάται στον πάγκο. Ο ίδιος μάλιστα έχει αναφέρει τα ακόλουθα για τον δανεισμό αυτόν σε μέσο της πατρίδας του:

«Βρισκόμουν με την Γουέστ Χαμ στο πούλμαν της ομάδας και πηγαίναμε στο Άπτον Παρκ να παίξουμε με τη Φούλαμ. Έλαβα μια κλήση από έναν Γάλλο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μου είπε «Γεια σου, δουλεύω για τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σου.

Εγώ του απάντησα ότι είχα μπροστά μου να προετοιμαστώ για ένα σημαντικό παιχνίδι και πως δεν είχα χρόνο για μαλ#&@ες! Έκλεισα το τηλέφωνο μου, έπαιξα στο ματς και μετά το τέλος το άνοιξα ξανά. Είδα περίπου 30 sms και άλλα 50 voice mails. Εκεί κατάλαβα ότι το θέμα ήταν σοβαρό. Έτσι πήρα τηλέφωνο τον μάνατζέρ μου και μου είπε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να μου μιλήσει από κοντά, επειδή βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στο Χίθροου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φομπέρ και συνέχισε:

«Ήταν η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και πήγαμε στο ξενοδοχείο γρήγορα για να διαπραγματευτούμε. Όταν η συμφωνία ολοκληρώθηκε, επέστρεψα για να μαζέψω ορισμένα πράγματα. Κάποια άτομα από την ομάδα με είδαν και άρχισαν να γελούν: «Ζουλιέν καταλαβαίνεις που πας; Στη Ρεάλ Μαδρίτης!».

δανεισμοί

5) Μάουρο Ζάρατε

Από: Αλ Σαντ

Σε: Μπέρμπιγχαμ

Έτος: 2008

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Ο Αργεντίνος επιθετικός έχει… αλωνίσει τα Ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά ποιος θυμάται ποια ήταν η ομάδα που τον έφερε στην ήπειρο μας; Αυτή δεν είναι άλλη από την ιστορική Μπέρμιγχαμ. Στις 21 Ιανουαρίου του 2008 ο Ζάρατε ταξίδεψε από το Κατάρ και την Αλ Σαντ στο Δυτικό Μίντιλαντ και στην 6μηνη παραμονή του πέτυχε 4 γκολ, μοίρασε 1 ασίστ σε 14 συμμετοχές.

δανεισμοί

6) Ρενάτο Σάντσες

Από: Μπάγερν Μονάχου

Σε: Σουόνσι

Έτος: 2017

Διάρκεια δανεισμού: 1 έτος

Με στόχο να βρει τον καλό του εαυτό και να αιτιολογήσει τον ντόρο που συνοδεύει το όνομά του επιχείρησε το καλοκαίρι του 2017 ο Ρενάτο Σάντσες. Ο Πορτογάλος άσος περνούσε μία περίοδο κρίσης στην Μπάγερν και η προοπτική της Σουόνσι του φαινόταν ως ιδανική για το «ριστάρτ» που λησμονούσε. Δυστυχώς για εκείνων, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε , καθώς επέστρεψε στην Γερμανία έχοντας προσθέσει στις αποσκευές του μόλις 1 ασίστ σε 15 αγώνες.

7) Αλεσάντρε Πάτο

Από: Κορίνθιανς

Σε: Τσέλσι

Έτος: 2016

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Όσο περίεργη είναι η λίστα, άλλο τόσο περίεργο θα ήταν να έλειπε από αυτή ένα από τα μεγαλύτερα «what if» στην ιστορία του ποδοσφαίρου και στην προκειμένη ο Πάτο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός το 2016 άφησε την χώρα του για χάρη της Τσέλσι, αλλά το σόου του στην Αγγλία περιορίστηκε σε 2 συμμετοχές και 1 γκολ.

8) Βόιτσεχ Σέζνι

Από: Άρσεναλ

Σε: Μπρέντφορντ

Έτος: 2009

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Ο επί σειρά ετών υπηρέτης της Άρσεναλ, Σέζνι, το μακρινό 2009 αναζήτησε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τον βρήκε στην Μπρέντφορντ. Εκεί, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας 28 φορές, ενώ μάλιστα σε 10 από αυτές δεν δέχτηκε γκολ. Η απόδοση του στις «μέλισσες» μεταφράστηκε και με αριθμούς, καθώς η χρηματιστηριακή αξία από της 50 χιλ. λίρες εκτοξεύτηκε στις 475 χιλ.!

9) Τζο Χαρτ

Από: Άρσεναλ

Σε: Τορίνο

Έτος: 2009

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και νυν της Σέλτικ Τζο Χαρτ, το 2017 αγωνίστηκε και στην γειτονική μας Ιταλία, πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο για χάρη της ομώνυμης ομάδας. Ο Άγγλος κίπερ, μέτρησε 37 εμφανίσεις και κατέγραψε πολλές εμπειρίες από μία γεμάτη χρονιά που παρέμεινε στην Τορίνο, την οποία και λίγοι θυμούνται.

10) Αντριάνο

Από: Ίντερ

Σε: Φιορεντίνα

Έτος: 2002

Διάρκεια δανεισμού: 6 μήνες

Μετά τον πρώτο του χρόνο στην Ίντερ, ο Αντριάνο ή αλλιώς ο «αυτοκράτορας» αγωνίστηκε ως δανεικός για 6 μήνες στην Φιορεντίνα. Εκεί, φόρεσε την φανέλα των «βιόλα» 15 φορές, πέτυχε 6 γκολ, 1 ασίστ και πρόλαβε να ξεδιπλώσει το ατελείωτο κουβάρι με το ταλέντο του.