Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EuroLeague, αλλά και στις απειλές που δέχθηκε στον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Ο Εργκίν Αταμάν «ξέσπασε» μετά το τέλος του αγώνα με αφορμή τα όσα είχαν προηγηθεί με τα παράπονά του για τη διαιτησία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη τύπου:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα, στο πρώτο δεκάλεπτο δεν βάλαμε πίεση στην μπάλα και ειδικά στον Μπράουν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σλούκας άρχισε να παίζει καλή άμυνα, έβαλε πίεση στον Μπράουν, δεν ήταν καλός μόνο επιθετικά. Ο Παπαπέτρου έπαιξε καλή άμυνα στον Κολσον και αρχίσαμε να παίζουμε με αυτοπεποίθηση και ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς στρες και άγχος όπως στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε κάποια σημεία που ο Σλούκας ήταν εκτός κάναμε ντροπιαστικά λάθη και τους βάλαμε στο παιχνίδι, όμως επέστρεψε και το ελέγξαμε. Φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο».

Για την απόδοση του Σλούκα:

«Έχω δουλέψει με πολλούς σταρ, και ο Σλούκας είναι τέτοιος. Έχει τον σεβασμό όλων στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει συζήτηση για την ποιότητα του, όμως το βασικό είναι πως είναι ηγέτης, αυτό μου αρέσει σε εκείνον. Είναι σημαντικός για εμάς και θα είναι στα επόμενα παιχνίδια, γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτό το επίπεδο».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Για τα επόμενα ματς:

«Είναι play off, είδαμε και στις άλλες σειρές ότι το πλεονέκτημα δεν μετράει και τόσο. Πρέπει να παίξουμε άμυνα όπως σήμερα μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση. Ελπίζω κάποιοι παίκτες που δεν ήταν τόσο καλοί σήμερα να προετοιμαστούν καλύτερα και να τα δώσουν όλα σωματικά και πνευματικά. Κάναμε ρεκόρ σε δίπλα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Για το αν θα ανοίξει το rotation:

«Πριν το ματς δεν κάνω ποτέ στρατηγική για τα λεπτά των παικτών, είναι το ένστικτο που έχω και χρησιμοποιώ τον παίκτη που χρειάζομαι εκείνη τη στιγμή. Κάποιες αλλαγές πετυχαίνουν και κάποιες όχι. Στο τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε εδώ, κάναμε πολλά λάθη και μιλήσαμε ήδη για τη διαιτησία, όμως έκανα κι εγώ κάποια λάθη τα οποία είδα στην ανάλυση. Έχει να κάνει με το προσωπικό μου ένστικτο».

Για τις δηλώσεις του για τη διαιτησία και την ανακοίνωση της Euroleague:

«Αυτό που ήθελα είναι να εκφράσω την άποψή μου. Πότε έχετε ξαναδεί τέτοιο μεγάλο οργανισμό να κριτικάρει τη στάση προπονητή; Είμαι ο προπονητής. Αν γίνει κάποιο λάθος, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον κόσμο. Είμαι ειλικρινής δημόσια, μερικές φορές ακόμη και με τους παίκτες μου, την ομάδα και τον εαυτό μου. Για μένα, έπρεπε να δείξω στους δημοσιογράφους τις φάσεις για τις οποίες ήμουν δυσαρεστημένος. Υπάρχει ποινή από την Euroleague για τέτοιες δηλώσεις και το δέχτηκα. Αυτή η ανακοίνωση μου φάνηκε πολύ περίεργη. Ένας άνθρωπος της Μακάμπι χωρίς να έχει διαπίστευση μου είπε ‘θα δούμε στο Ισραήλ τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές’. Ελάτε τώρα. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας. Γιατί να βγάλει η Euroleague ανακοίνωση εναντίον μου; To κλαμπ έβγαλε την ανακοίνωση.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Έχω προπονήσει πάνω από 300 παιχνίδια. Οι επικεφαλής της EuroLeague έβγαλαν την άποψη τους “υπόγεια”. Δεν θα σας το πω επειδή αν το κάνω δεν θα δείξω σεβασμό. Αλλά περιμένω να δείξουν αυτοί σεβασμό προς εσάς και να το πουν στον κόσμο. Όταν μιλήσαμε μας είπαν πως έγιναν πολλά λάθη και εις βάρος μας και εις βάρος τους. Αλλά τι θα γίνει με τους διαιτητές. Στο επόμενο παιχνίδι θα είναι στο γήπεδο. Δεν έχω τίποτα κόντρα στη διοργάνωση.

Το καλοκαίρι όταν ήμουν δέκα μέρες στο νοσοκομείο, με πήραν για ένα διαφημιστικό μου είπαν πως είναι σημαντικό να πάω, πήγα και έκαναν ένα φιλμ πέντε δευτερολέπτων. Άφησα την ομάδα μου. Σέβομαι τη διοργάνωση και περιμένω τον ίδιο σεβασμό, να με τιμωρήσουν επειδή μίλησα για τους διαιτητές; ΟΚ. Ό,τι έκανα είναι σύμφωνο με τη γνώμη του κ. Γιαννακόπουλου.

Δεν είπα κάποια κακή κουβέντα κατά των διαιτητών, δεν επιτέθηκα σε κανένα, ούτε μετά το ματς. Μετά είδα το παιχνίδι στο σπίτι όλο το βράδυ, είδα ότι υπήρχαν πολλά κρίσιμα λάθη και το μοιράστηκα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Και τέλος για τους ανθρώπους που προβοκάρουν εναντίον μου, δεν είμαι πολιτικός, έχω μεγάλο σεβασμό στο κλαμπ της Μακάμπι, τον κύριο Μιζράχι, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού, είμαι από την Τουρκία, αλλά όπως λέει ο Ατατούρκ ‘ειρήνη στην χώρα μου, ειρήνη στον κόσμο’. Είμαι με την ειρήνη. Αταμάν

Και πιστεύω ότι η ομάδα της Μακάμπι δεν έχει να κάνει με αυτά τα πράγματα και αν θέλετε κάποιο σχόλιο από μένα, περιμένω την επόμενη χρονιά τις ρωσικές ομάδες στη EuroLeague, επειδή ο αθλητισμός στη Ρωσία δεν σχετίζεται με τον πόλεμο. Όπως η Μακάμπι δεν έχει καμία σχέση. Δεν είμαι εναντίον καμίας χώρας, ούτε εναντίον της Μακάμπι». Αταμάν

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.