Ο τρόπος με τον οποίο ο γνωστός αθλητικογράφος Μάρτιν Τάιλερ φώναξε το όνομα του Αγουέρο πριν 8 χρόνια έχει γραφτεί ανεξίτηλα στην ιστορία. Ο Αργεντινός σταρ, στο 93:20, σκόραρε απέναντι στην QPR, έγραψε το τελικό 3-2 και χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι τον πρώτο της τίτλο στην σύγχρονη ιστορία. Πέρα όμως από του Κουν, ακόμα ένα […]

Ο τρόπος με τον οποίο ο γνωστός αθλητικογράφος Μάρτιν Τάιλερ φώναξε το όνομα του Αγουέρο πριν 8 χρόνια έχει γραφτεί ανεξίτηλα στην ιστορία. Ο Αργεντινός σταρ, στο 93:20, σκόραρε απέναντι στην QPR, έγραψε το τελικό 3-2 και χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι τον πρώτο της τίτλο στην σύγχρονη ιστορία. Πέρα όμως από του Κουν, ακόμα ένα όνομα ακούστηκε από τον Άγγλο δημοσιογράφο, που χωρίς αυτό ίσως να μην υπήρχε η ίδια έκβαση. Αυτό δεν είναι άλλο από του Μπαλοτέλι.

“Manchester City are still alive here… Balotelli… AGUEROOO…”

Συνήθως στην ιστορία μένει αυτός που πετυχαίνει το γκολ και όχι αυτός που έκανε την τελική πάσα. Ο Αγουέρο, έκανε τα πάντα υπέροχα, νίκησε τον Πάντι Κένι και έστεψε την Σίτι πρωταθλήτρια. Ο “σούπερ” Μάριο ήταν αυτός που κράτησε την μπάλα με πλάτη στον αμυντικό και παρά τα τραβήγματα δεν έπεσε, αλλά έδωσε μία από τις πιο σημαντικές ασίστ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή η πάσα ήταν η μοναδική ασίστ που έδωσε ο Ιταλός επιθετικός όσο αγωνίστηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η πλειοψηφία, θα είχε πέσει για να εκμαιεύσει κάποιο σφύριγμα, αλλά ο Μπαλοτέλι δεν ανήκει σε αυτήν. Είδε την κίνηση του Αγουέρο και πέρα από την μπάλα του έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει την ιστορία του ποδοσφαίρου, όπως κι έκανε.

Εκείνη την στιγμή, ο Μπαλοτέλι μας έδειξε τον λόγο που υπήρχαν ανέκαθεν υψηλές προσδοκίες γύρω από το όνομά του. Ο Μάριο, άφησε στην άκρη το “εγώ” και λειτούργησε για το “εμείς”. Αρνήθηκε να πέσει για το φάουλ και εμπιστεύτηκε τον συμπαίκτη του να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ενέργειες σαν αυτή αξίζουν το χειροκρότημα.