Δεν είναι μικρή η… καμπάνα που επέβαλε η UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι για την παραβίαση του FFP (Financial Fair Play). Ο διετής αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και τα 30 εκατ. ευρώ πρόστιμο, είναι μία καταδικαστική τιμωρία για κάθε ομάδα, πόσω μάλλον για κάποια που προσπαθεί να βάλει το όνομά της στα κορυφαία κλαμπ του […]

Δεν είναι μικρή η… καμπάνα που επέβαλε η UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι για την παραβίαση του FFP (Financial Fair Play). Ο διετής αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και τα 30 εκατ. ευρώ πρόστιμο, είναι μία καταδικαστική τιμωρία για κάθε ομάδα, πόσω μάλλον για κάποια που προσπαθεί να βάλει το όνομά της στα κορυφαία κλαμπ του κόσμου. Η Σίτι, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να καθιερωθεί, αλλά ακόμα βάζει τα θεμέλια.  Ωστόσο, ο τρόπος που ο σύλλογος διαχειρίζεται αυτό το γεγονός της δίνει μία θέση στο τραπέζι των «μεγάλων».

Τα σημεία που άλλαξαν την Σίτι

Αρχικά, η μία από τις κυριότερες αφορμές αυτής της απότομης αλλαγής που υπήρξε στην ομάδα και ακούει στο όνομα Πεπ Γκουαρντιόλα,  ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως δεν θα φύγει από την Σίτι πριν τελειώσει το ban, την ώρα που αμέτρητα δημοσιεύματα τον γράφουν πως θα αναλάβει την Γιουβέντους. Ο έμπειρος τεχνικός που μετράει στον πάγκο των «πολιτών» 8 τίτλους στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο… τιμόνι της ομάδας, έσβησε οποιαδήποτε φλόγα που τον ήθελε να εγκαταλείπει το «πλοίο» και έφερε την ηρεμία. Μία τέτοια ενέργεια, πόσο μάλλον όταν έχεις πετάξει λευκή σημαία στο πρωτάθλημα και η κληρωτίδα σε φέρνει αντιμέτωπο με την ομάδα-βιτρίνα του Champions League την τελευταία δεκαετία (δεν είναι άλλη από την Ρεάλ Μαδρίτης), είναι παραπάνω από σπουδαία. Η στήριξη στο πρότζεκτ της ομάδας και η εμπιστοσύνη στην διοίκηση είναι τα κλειδιά για να αλλάξεις επίπεδο. Στο αγωνιστικό κομμάτι όμως, τι γίνεται;

Η Σίτι μέσα σε ένα πεντάλεπτο ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παράλληλα, ήρθε και η κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Carabao Cup, αφού η ομάδα του Πεπ επικράτησε της Άστον Βίλα με 2-1, ενώ στο πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση (εκτός απροόπτου) είναι δική της. Πρόκειται για επιτεύγματα που μαρτυρούν την υγεία που πηγάζει ο σύλλογος και την ενότητα μεταξύ κάθε ανθρώπου που τον σχηματίζει. Ο ρυθμός με τον οποίο αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές, δείχνει πως το όλο θέμα δεν τους επηρέασε καθόλου, ενώ φαίνεται ότι τους πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

Ίσως να είναι η αφορμή

Ίσως, αυτή η βαριά τιμωρία που κατέφτασε στα γραφεία του συλλόγου ένα πρωί, να ήταν η αφορμή για την πιο μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της ομάδας. Κατά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, όταν δηλαδή το μετοχικό πακέτο πέρασε στα χέρια του Σεΐχη Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, όλοι περίμεναν την γιγάντωση του κλαμπ και την καθιέρωσή του ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου. Ίσως, η φετινή χρονιά και αυτή η τιμωρία να βοηθήσουν στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.