Η Basket League είναι έτοιμη να ξεκινήσει και το Debut.gr παρουσιάζει τις δώδεκα ομάδες του πρωταθλήματος.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 31ου Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, της Basket League 2022-23, με δώδεκα ομάδες να παίρνουν θέση στο τζάμπολ. Νέο «πρόσωπο», αποτελεί η πρωταθλήτρια της Α2 για το 2022, Καρδίτσα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2022 Ολυμπιακός ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο εφέτος, κατέκτησε το Super Cup, απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό, στη Ρόδο, το περασμένο Σαββατοκύριακο και αποτελεί φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή και το 2023.

Το πρωτάθλημα αρχίζει, λοιπόν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση/έγκριση της ΕΟΚ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την αύξηση των μη Ελλήνων παικτών από έξι σε επτά, τη φετινή σεζόν. Το συγκεκριμένο μέτρο επηρεάζει άμεσα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πειραιά έχει στο ρόστερ της επτά ξένους, με τον Ταρίκ Μπλακ να μην έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ακόμη επιτρέπονται οι έξι. Οι «πράσινοι» έχουν επίσης επτά ξένους παίκτες, με τον Νέιτ Ουόλτερς να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League… προς το παρόν.

Η αυλαία της Basket League για τη σεζόν 2022-23 «ανοίγει» το Σάββατο (8/10), με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, Λαύριο-Προμηθέας Πατρών, στις 16:00, ενώ η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με το ματς Απόλλων Πατρών-Ολυμπιακός, τη Δευτέρα (10/12, 19:15). Στις 17:00, το Σάββατο (8/10), ο Ιωνικός φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ στις 19:15 το Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Όπως και πέρυσι (2021-22), Άρης και Παναθηναϊκός «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο Αλεξάνδρειο κι ενώ πέρυσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καταφέρει να δυσαρεστήσει τους «πράσινους». Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (9/10) στις 16:00. Την ίδια ημέρα, στις 19:15, η ΑΕΚ υποδέχεται τη νεοφώτιστη Καρδίτσα, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» στον τότε αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη (πλέον τεχνικός του Περιστερίου), ενώ το καλοκαίρι του 2022 αποχαιρέτισε τον αρχηγό του Γιώργο Πρίντεζη. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup για το 2022, ενώ στη Euroleague έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου τον περασμένο Μάιο, για να τερματίσει στην 4η θέση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους με την ομάδα του Πειραιά (Euroleague, Διηπειρωτικό, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup) δημιούργησε ένα ακόμη καλύτερο σύνολο από το περσινό και η ομάδα του Πειραιά είναι ξανά φαβορί για τους εγχώριους τίτλους και για παρουσία στο φάιναλ φορ του 2023 στη Euroleague. Mε αρχηγό πλέον τον έμπειρο φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου (αρχηγός και της εθνικής), τον Κώστα Σλούκα σταθερή αξία στην περιφέρεια και τον εξαιρετικό αμυντικό Τόμας Ουόκαπ έτοιμο για τη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Στα γκαρντ παρέμειναν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης, ενώ αποκτήθηκαν ο ΝΒΑερ Αϊζάια Κέιναν και ο Ελληνο-Αμερικανός Τζορζ Πάπας. Στους φόργουορντ, δίπλα στο μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague φέτος Σάσα Βεζένκοφ και τον εξαιρετικό Σακίλ ΜακΚίσικ, προστέθηκε ο Άλεκ Πίτερς, ενώ στα σέντερ εκτός από τον Γάλλο διεθνή Μουσταφά Φαλ και MVP του φετινού Σούπερ Καπ, ο Τζόελ Μπολομπόι επελέγη αντί του Χασάν Μάρτιν που έφυγε ενώ σαν τρίτος ψηλός ήρθε να προστεθεί και ο Ταρίκ Μπλακ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς τίτλο τη σεζόν 2021-22 και με νέο προπονητή τον πρώην του Ερυθρού Αστέρα Ντέγιαν Ράντονιτς θέλει να κάνει restart και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Ο τέως πλέον αρχηγός των «πρασίνων», Ιωάννης Παπαπέτρου, αποχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε και υπέγραψε στην Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς (Ερυθρός Αστέρας). Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε «lifting», λέγοντας «αντίο» στους περισσότερους παίκτες της περσινής σεζόν. Δίπλα στον… παλιό Λευτέρη Μποχωρίδη, στην περιφέρεια θα αγωνίζονται τ’ αδέλφια Καλαϊτζάκη (Γιώργος και Παναγιώτης), ο «εξολοθρευτής» Πάρις Λι, ο Λιθουανός σκόρερ Μάριους Γκριγκόνις και ο Αμερικανός Άντριου Άντριους. Ο Πολωνός διεθνής Ματέους Πονίτκα μετά τις μεγάλες εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ υπέγραψε στους «πράσινους» και θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Ντέρικ Ουίλιαμς, αλλά και τους νεότερους Νίκο Χουγκάζ και Αλέξανδρο Σαμαντούροβ, με τον τελευταίο να ανυπομονεί να πάρει… εικόνες και εμπειρίες. Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης, αν και είχε σφοδρή επιθυμία να επιστρέψει στο ΝΒΑ, εν τέλει παρέμεινε στον Παναθηναϊκό για μία ακόμη σεζόν και θα παίρνει ανάσες από τον Λιθουανό Αρτούρας Γκουντάιτις.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, ο Ηλίας Καντζούρης μετά από μια παραγωγική διετία στον Κολοσσό Ρόδου πήρε την θέση του Κούρο Σεγκούρα, και σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ της, καθώς παρέμειναν πέντε παίκτες, οι Αντώνης Κόνιαρης, Ανδρέας Πετρόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Παναγιώτης Φιλιππάκος και ο αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής. Η Ένωση απέκτησε τον προερχόμενο από το NBA γκαρντ Τιμ Φρέιζερ, τον Γιάνις Στρέλνιεκς – που αγωνίστηκε από το 2017 έως το ’19 στον Ολυμπιακό – τον ψηλό Αλεξάντερ Μάντσεν, ο οποίος έπαιξε με την Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ, τον «ρούκι» στην Ευρώπη Κάμερον ΜακΓκριφ και τον Κένι Ουίλιαμς, που είχε παίκτη στον Κολοσσό H Hotels την περασμένη σεζόν ο Ηλίας Καντζούρης. Ο ελληνικός «κορμός» ενισχύθηκε από την επιστροφή μετά από τρία χρόνια του Βασίλη Ξανθόπουλου, την απόκτηση του σουτέρ Κωνσταντίνου Παπαδάκη, που την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά έπαιξε στον Ηρακλή και του Νίκου Περσίδη, ο οποίος την περασμένη διετία αγωνίστηκε στο Λαύριο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με τον Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου το Περιστέρι την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 φιλοδοξεί να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην Basket League. Μ’ έναν legend σε ρόλο καθοδηγητή, οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς να… χαρίζει ούτε μια μπάλα. Και βήμα-βήμα, παιχνίδι-παιχνίδι να υλοποιήσει το πλάνο που υπάρχει, βάζοντας ξανά στην εξίσωση της ομάδας και τον κόσμο. Σ’ αυτή τη λογική, το καλοκαίρι το Περιστέρι προχώρησε σε ριζική ανανέωση του έμψυχου δυναμικού αποκτώντας έξι ξένους: Τον έμπειρο Κροάτη σέντερ Μίρο Μπίλαν, τον πρώην του Παναθηναϊκού Μάρκους Ντένμον, τον Σιλβέιν Φρανσίσκο από την Μανρέσα, τον πρώην του Λαυρίου Ντέβιν Ντέιβις, τον νεαρό Σέρβο φόργουορντ Αλέξα Ραντάνοφ και τον Σακούρ Τζούστον που αγωνίστηκε την προηγούμενη Basket League στον Άρη. Ακόμη οι «κυανοκίτρινοι» υπέγραψαν τον έμπειρο διεθνή φόργουορντ Λεωνίδα Κασελάκη και τους Στέλιο Πουλιανίτη, Γιώργο Γκιουζέλη. Από την περσινή ομάδα έμειναν ο Δημήτρης Μωραΐτης και οι έφηβοι Βαγγέλης Ζούγρης, Ιωάννης Φύτρος, Κώστας Μπιλάλης και Σωτήρης Σταυρακόπουλος.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Προμηθέας που κατέκτησε την πρώτη θέση στο «παρθενικό» Super Cup, τον Σεπτέμβριο του 2020 και έγινε η πρώτη περιφερειακή ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με πανελλήνιο τίτλο δημιούργησε και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν παίκτες εγνωσμένης αξίας, που προσδίδουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και νεαροί με μεγάλη προοπτική. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Γιατράς, που θα είναι ξανά από την αρχή της σεζόν στον πάγκο της ομάδας, καθώς πέρσι επέστρεψε λίγο πριν την «τελευταία στροφή» της και οδήγησε τον Προμηθέα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Basket League, επέλεξε από το ελληνικό πρωτάθλημα τους διεθνείς Βασίλη Μουράτο, Δημήτρη Κακλαμανάκη (ήταν συμπαίκτες στο Λαύριο την περασμένη σεζόν) και Μιχάλη Τσαϊρέλη (που επιστρέψε μετά από τρία χρόνια), καθώς και τον πρώτο σκόρερ της σεζόν 2021-22 Άντονι Κάουαν από τον Άρη. Επιπλέον, έφερε στην Πάτρα τους ικανότατους σκόρερ Τζο Γιανγκ (προερχόμενο από την Κίνα και την G-League) και Αρνόλντας Κουλμπόκα (επίσης έπαιξε στην G-League), καθώς και τους πολλά υποσχόμενους Τζέρικολ Χελμς (απόφοιτο του ιστορικού Νορθ Καρολάϊνα Στέιτ) και Tζορτζ Κόντιτ (από την επαγγελματική λίγκα του Πουέρτο Ρίκο), ενώ παρέμειναν ο Τρέβις Σίμσον και ο αρχηγός Νίκος Γκίκας. Παράλληλα, ο Προμηθέας, με την πρότυπη Ακαδημία και το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», συνεχίζει να επενδύει σε νέα παιδιά, με τους Τανούλη, Λάγιο, Πλώτα και Βασιλείου να αποτελούν σημαντικά prospect και να αναμένεται να έχουν ρόλο στο φετινό ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

ΛΑΥΡΙΟ

Ο Χρήστος Σερέλης επέστρεψε στο Λαύριο, μετά το σύντομο πέρασμά του από το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, της ομάδας που μέχρι τον περασμένο Απρίλιο όταν υπέγραψε στους «πράσινους» τα ηνία κρατούσε από το 2003 (18 σερί σεζόν). Η φετινή θα είναι η 19η για τον Σερέλη στη θέση του προπονητή του Λαυρίου. Οι «Μεταλλωρύχοι» φέτος… γύρισαν σελίδα καθώς θα παραταχθούν σε σημαντικό βαθμό ανανεωμένοι. Οι τέσσερις από τους έξι ξένους που επέλεξε το τεχνικό τιμ της ομάδας θα κάνει στο Λαύριο το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Οι Αλ Ντούραμ, Κουάθ Κερ, Αρ Τζέι Κόουλ, και Σάβιον Φλαγκ έρχονται απευθείας από το NCAA και ετοιμάζονται για το πρώτο τους βήμα εκτός κολεγίου. Οι δύο Αμερικανοί που ενσωματώθηκαν στους «Μεταλλωρύχους» τις τελευταίες ημέρες είναι οι έμπειροι από την Ευρώπη Τζάστιν Γκρέϊ (την περασμένη σεζόν έπαιζε στην Πολωνία), Σαχίντ Ντέιβις (την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά στην Ουγγαρία). Από εκεί και πέρα, ο Πέτρος Γερομιχαλός συνεχίζει για μία ακόμη σεζόν στην ομάδα, συνδετικός κρίκος με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τη φανέλα της ομάδας θα φορέσουν και φέτος οι νεαροί Στράτος Βουλγαρόπουλος, Κώστας Φιλοξενίδης, Μιχαήλ Σπρίντζιος, Αλφης Πιλάβιος αλλά και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που θα βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον πατέρα του Σωτήρη, ο οποίος είναι εκ των συνεργατών του κόουτς Σερέλη. Η τελευταία, χρονικά, προσθήκη αυτή του Θοδωρή Ζάρα αναμένεται να δώσει την απαραίτητη εμπειρία σε μία αρκετά νεανική ομάδα.

KΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Ο φετινός «οικοδεσπότης» του Super Cup 2022 Κολοσσός Ρόδου, μετά την κατάληψη της 5ης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα και έχοντας σημειώσει στην κανονική περίοδο το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του στη Λίγκα (15-9) που του έφερε και στην τρίτη θέση εν όψει των πλέι οφ, ανοίγει έναν νέο κύκλο, καθώς έγιναν πολλές αλλαγές τόσο στον πάγκο της όσο και στο ρόστερ. Στην άκρη του πάγκου πλέον βρίσκεται ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που επιστρέφει στην Basket League ενώ από το ρόστερ που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν παρέμειναν μόλις δύο παίκτες, ο -εκ των αρχηγών- Σωτήρης Μπιλλής καθώς και ο Μάνος Χατζηδάκης. Το ελληνικό στοιχείο ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες καθώς στο νησί βρίσκονται πλέον οι Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Λίνος Χρυσικόπουλος που κουβαλούν μαζί πάνω από 750 παιχνίδια στη λίγκα, αλλά και ο rookie Χρήστος Ιορδάνου που προέρχεται από καλή σεζόν στην Α2 με το Ψυχικό. Από την ξένη αγορά επιλέχθηκαν τέσσερις 24χρονοι Αμερικανοί, που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους καριέρας, αλλά και δύο πιο έμπειροι αθλητές. Οι νεαροί είναι οι Μαλίκ Οσμπορν, Αλεξ Μπαρσέλο και Σάσα Στεφάνοβιτς που αποφοίτησαν φέτος από το κολέγιο ενώ ο 4ος της παρέας, ο Τι Τζέι Σταρκς έκανε πέρυσι την πρώτη του επαγγελματική σεζόν αγωνιζόμενος σε Λιθουανία και Τουρκία. Ο Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος έχει παίξει στην Basket League σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι και ο Μαρκίς Τιγκ.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ο Ιωνικός Νικαίας με τον Άγγελο Τσίκληρα στην τεχνική ηγεσία έχει στόχο την παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια». Δίπλα στον έμπειρο σέντερ Λουκά Μαυροκεφαλίδη, προστέθηκε ο έμπειρος γκαρντ Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ στα γκαρντ παρέμεινε ο Νίκος Αρσενόπουλος. Όσον αφορά στους μη Έλληνες παίκτες τη φανέλα των «μπλε» θα φορούν φέτος οι Ντιέγκο Κάπελαν, Ράισον Σίμονς, Βίκτορι Οκεκόγουεν, Ντάντε Χόκινς, Νταβόντε Λέισι και Όστιν Λόουτον.

ΆΡΗΣ

Η επιλογή της δημιουργίας ενός νεανικού συνόλου δικαίωσε τον Άρη που επέστρεψε στην περσινή σεζόν στα πλέι οφ. Σε αυτήν που αρχίζει θα πορευτεί με νέα πρόσωπα αλλά την ίδια φιλοσοφία. Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο τους για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, συγκρότησαν και πάλι μια ομάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Στη διάρκεια του καλοκαιριού επέστρεψαν δύο… Βασίληδες με παρελθόν στο «Παλέ». Ο Καββαδάς και ο Τολιόπουλος που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη στις σεζόν 2016-17 και 2018-19 αντίστοιχα, θα είναι δύο από τους «πυλώνες» της φετινής ομάδας. Από την περσινή σεζόν συνεχίζουν όμως και οι «μικροί» που μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο Όμηρος Νετζήπογλου, Γιάννης Σιδηροηλίας ενώ προστέθηκαν σε αυτούς ο Γιώργος Φίλλιος που έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του με τον Ηρακλή και ο Στέλιος Χαβαλές που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο του. Παράλληλα συνεχίζει στον Άρη ο Σταύρος Σχίζας. Η εξάδα των ξένων του δεν μετράει παραμένοντες από τη σεζόν που πέρασε. Οι «κιτρινόμαυροι» γίνονται ο τρίτος σταθμός του Τζος Χάγκινς στην Ελλάδα -μετά τον Ηρακλή και το Περιστέρι- ενώ οι υπόλοιποι έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Για τρεις από αυτούς ο Άρης θα είναι η πρώτη επαγγελματική «στέγη» καθώς αποφοίτησαν προ μηνών από το κολέγιο. Ο Νοά Χορκλέρ από το Providence, ο Σεβέζ Γκούντγουϊν από το USC και ο Τζανόντ Νότε από το Arkansas. Κάτοικος Θεσσαλονίκης είναι πλέον και ο Ίσμαελ Σανόγκο που έπαιξε στην περασμένη σεζόν στην Ιταλία (Κρεμόνα).

ΠΑΟΚ

Αφήνοντας πίσω του μία σεζόν το τέλος της οποίας τον άφησε εκτός πλέι οφ μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μία ομάδα σχεδόν από μηδενική βάση με στόχο να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός τόσο στις υποχρεώσεις του στην Basket League όσο και σε εκείνες του BCL στο οποίο θα συμμετέχει για μία ακόμη φορά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχωράει για τρίτη διαδοχική σεζόν έχοντας στο «τιμόνι» του τον Άρη Λυκογιάννη αλλά επιχειρώντας να αλλάξει τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του, κάτι που μοιραία επηρέασε και τη συγκρότηση του ρόστερ. Σε αυτή τη διαδικασία η αρχή -για ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς λόγους- έγινε με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη που πέρασε την προηγούμενη σεζόν στον Κολοσσό και θα συμπληρώσει 10 σεζόν στο «παλατάκι» στο οποίο θα γιορτάσει και τα 40ά του γενέθλια. Από το ρόστερ της περασμένης σεζόν παρέμειναν μόνο ο Γιώργος Καμπερίδης και ο Νέιτ Ρένφρο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέλεξε μέσα από την ελληνική αγορά τον Βασίλη Χρηστίδη, τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, τον Νίκο Τσιακμά ενώ επέστρεψε έπειτα από επτά χρόνια ο Χρήστος Σαλούστρος. Οι ξένοι που πλαισιώνουν τον Ρένφρο είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην ελληνική Basket League και ξεχωρίζει, βάσει βιογραφικού, από αυτούς ο Γιανίκ Φράνκε που προέρχεται από την παρουσία του στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ με την Ολλανδία. Οι υπόλοιποι είναι ο Τζέιλεν Χαντς που έπαιζε στο Βέλγιο, ο Ζακ Ντάρκο-Κέλι που αγωνιζόταν στη Φιλανδία, ο Τζέιλεν Ράιλι που αγωνιζόταν στη Λετονία ενώ έκανε μία κίνηση και στην κολεγιακή αγορά με τον Τάιλερ Πόλεϊ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Oι Αχαιοί μετρούν αντίστροφα για τη δεύτερο διαδοχική σεζόν τους στην Basket League, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 την προπερασμένη σεζόν (2020-21). Στον πάγκο του Απόλλωνα παρέμεινε μία από τις ιστορικές μορφές της ομάδας, ο Νίκος Βετούλας, που ως παίκτης έχει αγωνιστεί σε 137 ματς της λίγκας με τα χρώματα του Απόλλωνα, ενώ και ως προπονητής έχει συνδέσει τον όνομά του με δύο επιστροφές της ομάδας της Πάτρας στα μεγάλα «σαλόνια». Στο ρόστερ, από τον ελληνικό κορμό που είχε κατακτήσει πρόπερυσι το πρωτάθλημα της Α2 παρέμεινε μόνο ο Κογιώνης. Τη μελανόλευκη φανέλα θα φορούν οι Έλληνες Γιώργος Μπόγρης, Θοδωρής και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Ζώης Καράμπελας, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος και Τηλέμαχος Βησσαρίου. Οι ξένοι του Απόλλωνα είναι οι Νικ Γκρίφιν, Εϊ Τζέι Ντέιβις, Ιμπραίμ Σίλα, Σαματζέι Τζόουνς, Ομάρ Καλχούν και Νίκολα Μίσκοβιτς.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πανέτοιμη για την πρώτη ιστορική χρονιά της στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ είναι η Καρδίτσα. Με ηγέτη έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πέρυσι επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για ν’ αγωνιστεί και να ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του, η Καρδίτσα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 για τη σεζόν 2020-21 και βρέθηκε ανάμεσα στους δώδεκα «ισχυρούς». Στη θέση του προπονητή θα βρίσκεται ο Βαγγέλης Αγγέλου. Από πλευράς Ελλήνων παικτών, η Καρδίτσα επέλεξε τους Γιάννη Αγραβάνη, Γιάννη Αθηναίου, Κώστα Γόντικα, Θωμά Κώττα, Θοδωρή Καρρά, Αντώνη Πεφάνη, Αιμίλιο Αλεξιάδη και Θανάση Τσούκα. Οι ξένοι παίκτες της Καρδίτσας πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της Basket League είναι οι εξής: Τζιμ Μπεχάιμ, Σάιντ Πρίτζετ, Τζέιμς Μπέιτμον, Άλεξ Χάντερ, Τζάβιν Ντελόριερ και Ντάβιντ Γκαμπρόβσεκ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!