Δείτε τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών όπως διαμορφώθηκαν μετά τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.

O δεύτερος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην Σαουδική Αραβία και την Τζέντα ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. Η Red Bull έκανε όπως και στο Μπαχρέιν επίδειξη δύναμης. O Σέρχιο Πέρεζ πήρε τη νίκη και ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε το 1-2 για τους “Ταύρους”. Ωστόσο υπήρξε ανατροπή στο βάθρο με τον Τζόρτζ Ράσελ τελικά να παίρνει την τρίτη θέση αντί του Φερνάντο Αλόνσο.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει την βαθμολογική εξέλιξη του πρωταθλήματος που έτσι κι αλλιώς τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται. Πάμε λοιπόν να δουμε πως έχουν ακριβώς οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ

Στο πρωτάθλημα των οδηγών έχουμε “μάχη” στην κορυφή μεταξύ των δύο πιλότων της Red Bull. Ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται για μόλις έναν πόντο του ομόσταβλου του, Σέρχιο Πέρεζ (44-43). Υπενθυμίζεται, οτι παρά τη νίκη του Πέρεζ και την δεύτερη του θέση, ο Ολλανδός πρωταθλητής πήρε τον επιπλέον πόντο του ταχύτερου γύρου. Εξέλιξη που τον φέρνει στην πρωτοπορία.

Στην τρίτη θέση παραμένει ακόμα και χωρίς το βάθρο του, ο Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) με τους Τζόρτζ Ράσελ (Mercedes) και Κάρλος Σάινθ (Ferrari) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Άνοιξαν λογαριασμό στο πρωτάθλημα, οι Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκευαστές προηγείται με άνεση η Red Bull Racing με 87 βαθμούς. Ωστόσο, η σημαντικότερη διαφοροποίηση μετά την Τζέντα εντοπίζεται στην δεύτερη θέση. Με την ποινή του Αλόνσο να φέρνει την Mercedes στην δεύτερη θέση με 41 πλέον βαθμούς και την Aston Martin στην τρίτη θέση με 35. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ferrari και Alpine-Renault. Πρώτοι βαθμοί στο πρωτάθλημα για την Haas.