Ο Φερνάντο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Στο βάθρο ο Τζόρτζ Ράσελ!

Σημαντική ανατροπή μετά τον τερματισμό του αγώνα του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας στην Formula 1 και με μεγάλο χαμένο τον Φερνάντο Αλόνσο!

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον 41χρονο ισπανό πιλότο της Aston Martin με ποινή 10 δευτερολέπτων. Αυτό έχει ως αποτέλεμα τα 10 δευτερόλεπτα που προστέθηκαν στο χρόνο του Αλόνσο να τον ρίξουν στην 4η θέση της τελικής κατάταξης του αγώνα. Συγκεκριμένα πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ο οποίος και τελικά θα πάρει την θέση του στο βάθρο!

Σαφώς ατυχη εξέλιξη αν αναλογιστούμε οτι αυτό θα ήταν και το 100ο στην καριέρα του Ισπανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο λόγος που ο Αλόνσο έλαβε αυτήν την ποινή, ήταν γιατί κατά τους αγωνοδίκες της FIA έκτισε λανθασμένα την ποινή των 5 δευτερολέπτων, όταν μπήκε στα pit stop υπό το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Υπενθυμίζεται οτι ο Αλόνσο είχε τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα με 5 δευτερόλεπτα ποινής λόγω της θέσης που είχε πάρει κάτα την εκκίνηση.

Όπως έδειξαν τα τηλεοπτικά πλάνα, όταν ο Αλόνσο σταμάτησε για το pit stop του και προτού περάσουν τα 5 δευτερόλεπτα, ο γρύλος που κρατούσε ο μηχανικός της Aston Martin πίσω από το μονοθέσιο ακουμπούσε σε αυτό. Πράγμα που ο κανονισμός δηλώνει οτι απαγορεύεται.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)