Ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει το ρόστερ της επόμενης σεζόν και η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σηκώσει μανίκια και κάνει ήδη τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού της νέας σεζόν. Αιχμή του δόρατος, ωστόσο, για τα πλάνα του αποτελεί η επιθετική γραμμή της ομάδας. Εκεί, ο Μαρτίνς είχε διαπιστώσει ήδη από τη χρονιά που πέρασε κάποια κενά, τα οποία θέλει να καλύψει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Ήδη, ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Ελ Αραμπί, να δει τι θα γίνει με τον Τικίνιο ενώ παράλληλα τσεκάρει τις περιπτώσεις δύο επιθετικών.

Ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα Εράν Ζαχάβι. Ο Ισραηλινός σέντερ φορ έχει δεχτεί κρούση από τους Πειραιώτες, οι οποίοι δείχνουν πρόθυμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους 2 εκατομμύρια το χρόνο για να τον φέρουν στο λιμάνι. Ο ίδιος έχει πολύ καλή πρόταση από τη Μποταφόγκο, που αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του Ολυμπιακού ενώ στη γωνία περιμένει και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί δεν πλησιάζουν σε λεφτά την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας. Έχουν, όμως, το χαρτί ότι προσφέρουν επιστροφή στην πατρίδα του Ζαχάβι.

Συνολικά, ο Ζαχάβι φέτος αγωνίστηκε σε 46 αγώνες μετρώντας 20 γκολ και 12 ασίστ και αποτελεί ιδανική λύση για τα πλάνα του Μαρτίνς.

Και ο Καμαρά στα πλάνα του Μαρτίνς

Παίκτη του Άρη θέλει να κάνει δικό του ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες φαίνεται πως έχουν βγει στο… κυνήγι για να πραγματοποιήσουν αρκετές προσθήκες το φετινό καλοκαίρι. Μία εξ αυτών θέλουν να γίνει και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο διεθνής Μαυριτανός αρέσει αρκετά στον Πέδρο Μαρτίνς λόγω των χαρακτηριστικών του και θα ήθελε να τον φέρει στο λιμάνι. Ιδανικά, ο Μάρτινς τον προορίζει για περιφερειακό επιθετικό που θα συμμετέχει στο rotation της ομάδας αλλά θα έχει σταθερή παρουσία στα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Ο 27χρονος Καμαρά έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του. Την περασμένη σεζόν είχε 36 αγώνες στον Άρη με 10 γκολ και 4 ασίστ. Είναι κυρίως φορ αλλά μπορεί να παίξει και σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό και γενικά πιο περιφερειακά.

Ο Μάρτινς δεν προορίζει τον Καμαρά για τις θέσεις των Ελ Αραμπί ή Τικίνιο. Κρίνει πως πρόκειται για έναν αξιόλογο επιθετικό που μπορεί να δώσει επιπλέον λύσεις στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Λύσεις που σαφώς, ο Ολυμπιακός χρειάζεται.

Τι ισχύει τελικά με τον Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό. Όντας ένας από τους καλύτερους επιθετικούς και παίκτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια, η υπόθεση παραμονής του κρίνεται σημαντική. Εξαιρετικά σημαντική.

Από την πλευρά του, ο Ελ Αραμπί βρίσκεται στην πατρίδα του, όπου και απολαμβάνει τις διακοπές του. Φυσικά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον πιέζει για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Μία ανανέωση που χρειάζεται τη διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών για να ολοκληρωθεί.

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν θέσει στον Ελ Αραμπί τα οικονομικά δεδομένα. Ποια είναι αυτά; 2.000.000 ευρώ καθαρά τον χρόνο, συν 800.000 για την επίτευξη στόχων. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την είσοδο στους ομίλους του Champions League, δηλαδή. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε το αίτημα του Ελ Αραμπί για κλειστό διετές, κάτι που σημαίνει πως θα λάβει για την επόμενη διετία 4.000.0000 καθαρά, που μπορεί να φτάσουν τα 5.600.000 ευρώ. Ένα ποσό… τρομακτικό για τα ελληνικά δεδομένα. Και για τα δεδομένα ενός 36χρονου παίκτη (τόσο θα είναι σε δύο χρόνια). Αλλά και για έναν ποδοσφαιριστή που φέτος έδειξε μία πτώση στην απόδοσή του.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν αναμονή της απάντησής του. Ο Ελ Αραμπί, φυσικά, έχει ζητήσει πίστωση χρόνου από τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν όμως έγκαιρη απάντηση για να γνωρίζουν τι θα κάνουν. Αν, δηλαδή, θα κινηθούν για την αντικατάστασή του ή όχι.

Φεύγει ο Τικίνιο, γυρνάει ο Χασάν;

Ως προς την περίπτωση του Τικίνιο Σοάρες, κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι ο εκπρόσωπός τους έχει δεχτεί κρούσεις από συλλόγους στη Βραζιλία και στην Ευρώπη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να έχουν υπάρξει οι πρώτες προτάσεις στα γραφεία του Ολυμπιακού.

Προτάσεις αναμένεται να δεχτεί και ο Αχμέντ Χασάν. Για τον Αιγύπτιο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η Ζάμαλεκ και ομάδα της Πορτογαλίας, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο. Έτσι, θα δώσει κανονικά το “παρών” στην πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο, στις 14 Ιουνίου.