Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην τα πήγε όπως περίμενε στο Wimbledon αλλά κέρδισε μία θέση και βρίσκεται τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρά το γεγονός ότι κατέκτησε για έβδομη φορά στην καριέρα του το Γουίμπλνεντον, φθάνοντας στα 21 Grand Slam, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η ATP. Ο Σέρβος τενίστας, βρίσκεται πλέον στην 7η θέση, ενώ επικεφαλής, παραμένει ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, παρά την απουσία του από το φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου.
 
Μετά από σχετική απόφαση της ATP και δεδομένου του τρόπου βαθμολόγησης, ο «Νόλε» έχασε τους 2.000 βαθμούς από την νίκη του στο τελευταίο Γουίμπλεντον επί του Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος βρίσκεται στην 15η θέση.

Οσο για τον Ελληνοαυστραλό, Νικ Κύργιο, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς με 3-1 στον χθεσινό τελικό, «έπεσε» πέντε θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 45η, ενώ κερδισμένος από την νέα βαθμολογία, είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός πρωταθλητής, ο οποίος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στον ημιτελικό με τον Κύργιο, επέστρεψε στο Top-3, καθώς δεύτερος, είναι ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η πρώτη δεκάδα της ATP, έχει ως εξής:

  1. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – 7775 βαθμοί
  2. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) – 6850
  3. Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) – 6165 (+1)
  4. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – 5150 (+1)
  5. Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) – 5050 (+1)
  6. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) – 4845 (+1)
  7. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – 4770 (-4)
  8. Αντρέϊ Ρούμπλεφ (Ρωσία) – 3700
  9. Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς) – 3445
  10. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) (Ιταλία) – 3185 (+3)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!