Ο Νικ Κύργιος το πάλεψε, πήρε το πρώτο σετ, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν σαρωτικός στη συνέχεια και με 3-1 κατέκτησε για 4η σερί χρονιά το Wimbledon.

Είναι ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του Γουίμπλεντον και το απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το στέμμα του στο Major του Λονδίνου, επικρατώντας με 3-1 σετ του Νικ Κύργιου.

Απέναντι στον «πρωτάρη» σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιο, ο Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι έκανε στον προημιτελικό και στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ 0-1 αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στην ανατροπή.

Κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο game του πρώτου σετ και σερβίροντας άψογα στη συνέχεια, ο Νικ Κύργιος προηγήθηκε με 1-0 (6-4). Ο Τζόκοβιτς δεν το έβαλε κάτω, πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έφτασε εύκολα στο 1-1 με 6-3.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη, με τους δύο φιναλίστ να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» μέχρι το 8ο game (4-4). Στο 9ο κι ενώ ο Κύργιος είχε το σερβίς και προηγήθηκε 40-0, ο «Νολε» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε 40-40 κι εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό του Κύργιου με το box του κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του ομογενή τενίστα και να προηγηθεί με 5-4. Ακολούθως υπερασπίστηκε το δικό κι έφτασε στο 6-4 και στο 2-1.

Παρότι χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο 4ο σετ για να «λυγίσει» τον Κύργιο, ο Σέρβος προηγήθηκε με 6-1 και έκλεισε με 7-3 (7-6) τον αγώνα.

Ο Σέρβος έφτασε αισίως τα 7 τρόπαια στην βρετανική πρωτεύουσα (ισοφάρισε τους Ρένσοου και Σάμπρας), τα 4 εκ των οποίων διαδοχικά (2018, 2019, 2020 τα προηγούμενα) και συνολικά τους 21 Grand Slam τίτλους, έναν λιγότερο από τον Ράφα Ναδάλ κι έναν περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Πόσες φορές να το πούμε;