Μία Ρωσίδα τενίστρια, απομακρύνθηκε στο αεροδρόμιο της Πράγας, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά Prague Open.

Μία Ρωσίδα τενίστρια, απομακρύνθηκε στο αεροδρόμιο της Πράγας, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά Prague Open, WTA 250 από την ερχόμενη Δευτέρα (31/7), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας. Η ταυτότητα της παίκτριας, δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν.

«Κατά τον έλεγχο μιας Ρωσίδας πολίτη στο αεροδρόμιο, η εθνική αστυνομία δικαιολόγησε τον τερματισμό της προσωρινής άδειας διαμονής της. Έχει ήδη φύγει από την Τσεχία», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter από το τσεχικό υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, Τσέχοι αξιωματούχοι δήλωσαν την ίδια στιγμή ότι άλλοι Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες δεν θα ταξιδέψουν στην χώρα.

Η WTA, η οποία «καταδικάζει κατηγορηματικά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κατακριτέες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρει σε σχετικό σχόλιο, ότι «παρά την ουδετερότητά τους, ορισμένες παίκτριες της WTA απορρίπτονται από τις τσεχικές αρχές και την δυνατότητα συμμετοχής στην διοργάνωση WTA 250 που έχει προγραμματιστεί στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο παγκόσμιος φορέας του τένις γυναικών, υπενθύμισε ότι οι κανόνες του «ορίζουν ότι σε όλες τις παίκτριες πρέπει να επιτρέπεται να συμμετέχουν στο WTA μόνο βάσει της αξίας τους και χωρίς διακρίσεις», ενώ «υπόσχεται να συνεχίσει να εξετάζει την κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτά τα σύνθετα γεωπολιτικά ζητήματα».

Σύμφωνα με το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK, τρεις Ρωσίδες τενίστριες επρόκειτο να συμμετάσχουν στα προκριματικά αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ η Λευκορωσίδα, Αλεξάντρα Σασνόβιτς, επρόκειτο να λάβει μέρος στο τουρνουά την επόμενη εβδομάδα.

Τον Ιούνιο, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε την απαγόρευση της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε αγώνες στην τσεχική επικράτεια.

Η Εθνική Υπηρεσία Αθλητισμού της Τσεχίας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι είναι πλέον δυνατό, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, «να ακυρωθεί η ατομική βίζα σε περίπτωση που ο Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής φτάσει στην Τσεχία στο πλαίσιο του «χώρου Σένγκεν».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσίδα τενίστρια, Βέρα Ζβονάρεβα δεν εισήλθε στην Πολωνία, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στο τουρνουά WTA στην Βαρσοβία, παρά την βίζα Σένγκεν που είχε λάβει στην Γαλλία. Prague Open

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!