Europa Conference League: Με γκολ του Εμπαλά Ενζολά στο 91’ η Φιορεντίνα επικράτησε της Κλαμπ Μπριζ με 3-2 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να επικρατεί εντέλει της σκληροτράχηλης Μπριζ με 3-2, χάρις σε ένα… buzzer-beater γκολ του Ενζολά στις καθυστερήσεις, παίρνοντας ισχνό προβάδισμα για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «βιόλα» πήραν νωρίς προβάδισμα με τον Σοτίλ και παρά τη γρήγορη ισοφάριση απ’ τον Βάνακεν (εύστοχο πέναλτι στο 17′), έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με το πολύ ωραίο γκολ του Μπελότι στο 37′. Παρά την αποβολή του Ονιεντίκα με δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά (58′ και 61′) η Μπριζ έφερε το ματς ξανά στα ίσα με τον Τιάγκο στο 63′.

Η Φιορεντίνα όμως δεν είχε πει την τελευταία… λέξη της και στο 90’+1′ ο διεθνής Ανγκολέζος επιθετικός, Εμπαλά Ενζολά με ακόμη ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους και μαζί το μικρό προβάδισμα που έψαχναν ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (9/5).

Οι συνθέσεις

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες, Ντόντο, Μπελτράν (72’ Ικόνε), Μέλο (71’ Λόπες), Γκονζάλες, Σοτίλ (54’ Κουάμε), Μποναβεντούρα (88’ Μπαράκ), Μπελότι (89’ Ενζολά).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Σπίλερ, Σάμπε, Μέγιερ, Μέχελε, Σκόρας (66’ Νίλσεν), Οντόι, Ονιεντίκα, Γιούτγκλα (79’ Βέτλεσεν), Τιάγκο, Βανάκεν.

Τα highlights
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων ημιτελικών του Europa Conference League έχουν ως εξής

Άστον Βίλα (Αγγλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-4 (45΄+1΄ Γουότκινς, 52΄ Ντιαμπί – 16΄, 28΄, 56΄ πέν. Ελ Κααμπί, 67΄ Έσε)

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 3-2 (5΄ Σοτίλ, 37΄ Μπελότι, 90΄+2΄ Ενζολά – 17΄ πέν. Βάνακεν, 63΄ Τιάγκο)

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.