Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο Game 2 των τελικών της Basket League επικρατώντας του Ολυμπιακού με 67-65 στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έσπασε στο ΟΑΚΑ το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (σταμάτησε στο 14-0), ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 1-1. 

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη στο… νήμα με 67-65 στο Game 2 με μεγάλο «τρίποντο» του Πονίτκα 17.4΄΄ πριν το τέλος (μετέτρεψε το 64-65 σε 67-65), απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που παρατάχθηκαν δίχως τον Κώστα Σλούκα και έχασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ. Πλέον η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ (Κυριακή, 11/6, 21:15). 

Σε έναν τελικό για γερά νεύρα, στον οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, ο Ματέους Πονίτκα εξελίχθηκε στον παίκτη που έκρινε το ντέρμπι, καθώς με τρίποντο του πάνω στον Φαλ στα 17.4΄΄ για λήξη έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό 67-65 και ενώ νωρίτερα ο Κώστας Παπανικολάου έδειχνε με 5 σερί πόντους αποφασισμένος να χαρίσει στον Ολυμπιακό το «διπλό».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ένα «διπλό» που άγγιξαν οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις σημαντικές ελλείψεις από την απουσία του Σλούκα (γαστρεντερίτιδα) και τις… εξόδους των Τόμας Γουόκαπ (αποβολή) και Σάσα Βεζόνκοβ (τραυματισμός στο δεξί γόνατο μετά από φάουλ του Μποχωρίδη, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για μαγνητική) στην τρίτη περίοδο. 

Πρωταγωνιστές της «πράσινης» επιτυχίας και μοναδικοί… διψήφιοι οι Ματέους Πονίτκα και Πάρις Λι, οι οποίοι σημείωσαν από 12 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό των 15 λαθών ξεχώρισε ο Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους, σε μία βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν λύσεις από τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (3π.) και Σακίελ ΜακΚίσικ (3π.). 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, οι λεπτομέρειες

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Τηγάνης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Λι 12 (3), Πονίτκα 12 (2), Γκριγκόνις 8, Μαντζούκας 7 (1), Γκουντάιτις 8, Π. Καλαϊτζάκης 6 (2), Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 4, Αγραβάνης 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 11, Βεζένκοβ 6, Παπανικολάου 15 (2), Λούντζης, Μπολομπόι 6, Πίτερς 7, ΜακΚίσικ 3 (1).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!