Είτε κατακτήσει είτε όχι -και- το εφετινό Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι η διοργάνωσή της!

Η 21η Φεβρουαρίου του 2023 μπήκε μια για πάντα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για αυτό φρόντισαν απόλυτα Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης (κυρίως η δεύτερη φυσικά).

Το 2-0 στο 14’ έγινε 2-2 στο 36’ και τελικά 2-5 στο 67’. Με τρόπο επικό, αλλά και ταυτόχρονα απλό. Η Ρεάλ έκανε απλώς τα… βασικά, κι όμως κατόρθωσε να φύγει με… μισή πρόκριση στα προημιτελικά.

Το Άνφιλντ δε πιστεύει πια…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Λίβερπουλ είναι πως δεν πιστεύει στον ίδιο της τον εαυτό. Στις δυνατότητές της. Και μαζί της δεν πιστεύει -όσο θα έπρεπε- και ο κόσμος της. Με το σκορ να είναι 2-0 στο 14ο λεπτό , υπό φυσιολογικές συνθήκες το Άνφιλντ «καταπίνει» τον αντίπαλο και έρχεται ένα σκορ της τάξεως του 4 με 5 μηδέν.

Αντ αυτού, είδαμε τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των «ρεντς» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σίγουρα θα πει κάποιος για τα τραγικά αμυντικά λάθη της ομάδας του Κλοπ (στο 3-2 ο Μιλιτάο είναι ολομόναχος). Και για τη γκάφα του Άλισον, αν και εκεί υπάρχει άμεση απάντηση• η γκάφα του Κουρτουά. Όπως και να έχει, φαίνεται πως σε οποιοδήποτε συνθήκη, με οποιονδήποτε αντίπαλο, η Λίβερπουλ δεν πιστεύει στις δυνατότητές της. Και αυτό δυστυχώς έχει περάσει και στο φίλαθλο κοινό.

Το χειρότερο από όλα, είναι το παρακάτω, η υπεροψία:

Άλλη μια μέρα στη δουλειά!

Κάπως έτσι μου φάνηκαν οι δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά μετά τη λήξη της αναμέτρησης• «Βρήκαν δύο γκολ νωρίς, αλλά ανασυγκροτηθήκαμε και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μια σπουδαία νίκη!»

Δηλώσεις απλές, λες και το ματς έληξε 2-3 και όχι 2-5. Μα, είναι τόσο απλό πλέον αυτό που συμβαίνει για τη Ρεάλ. Οι «μερενγχες» μπορεί να είναι στο -8 στην ισπανική λίγκα και να χάνουν από ομάδες τύπου Μαγιόρκα, όμως στην Ευρώπη έρχεται μια απίστευτη μεταμόρφωση. Μια μεταμόρφωση που για εκείνους είναι μια μέρα στη δουλειά…

Ότι και αν συμβεί, είναι η διοργάνωσή της!

Όπως έγραψα και στον πρόλογο, είτε κατακτήσει το τρόπαιο, είτε όχι, είτε φτάσει μέχρι τον τελικό, είτε όχι, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μετατρέψει το Champions League σε προσωπική υπόθεση. Πρώτα, ήρθαν τα τρία διαδοχικά με τον Ζιντάν. Έπειτα, πέρυσι, οι επικές ανατροπές με Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι και το γκολ του Βίνι στον τελικό για το 14ο.

Και φέτος; Αυτό το έπος του Άνφιλντ. Η «βασίλισσα» είναι η ομάδα που το Σάββατο θα γκελάρει με τη Χιρόνα αλλά την Τρίτη θα ρίξει πέντε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή έδρα. Όλοι τη φοβούνται, σε ότι κατάσταση και αν βρίσκεται. Και αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που κέρδισε με το σπαθί της!