Ιστορική και σπουδαία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» - Θρίαμβος με σκορ 2-5 απέναντι στη Λίβερπουλ.

Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι «καθάρισαν» επί της ουσίας με τα εκτός έδρας «διπλά» στα πρώτα ματς των «16» του Champions League απέναντι σε Λίβερπουλ (5-2) και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) τα «εισιτήρια» της πρόκρισης για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Τέτοιο… βασιλικό «πάρτι» επί αγγλικού εδάφους δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Βρέθηκε στο 14΄ πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Λίβερπουλ, αλλά έφερε τα πάνω κάτω με τον πλέον εμφατικό τρόπο και με το απίστευτο αλλά αληθινό 5-2 ουσιαστικά έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα ενόψει της ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Μπερναμπέου», κλειδώνοντας τη συμμετοχή της στους «8» του Champions League από το πρώτο κιόλας ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λίβερπου μπήκε στο ματς αποφασισμένη να πάρει ρεβάνς από τους «μερένγκες» για την ήττα στον τελικό του CL του περασμένου Μαΐου (1-0). Στο 4΄ ο Νούνιοες έκανε το 1-0, στο 14΄ ο Σαλάχ το 2-0 και όλα προμήνυαν ένα ονειρώδες βράδυ για τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ.

Ωστόσο, η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο «ναυάγιο» για τους γηπεδούχους, καθώς η ομάδα του Αντσελότι πριν κλείσει το ημίχρονο είχε ισοφαρίσει με δύο γκολ του Βινίσιους, έφερε «τούμπα» τον αγώνα στο 47΄ με την κεφαλιά του Μιλιτάο, για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα από τον Καρίμ Μπενζεμά, με τα οποία «σφραγίστηκε» ο θρίαμβος των Μαδριλένων στο «Ανφιλντ».

Η Ρεάλ έκανε το 6/7 απέναντι στη Λίβερπουλ (παρέμεινε αήττητη 6-1-0) στις τελευταίες μεταξύ τους ευρωπαϊκές μάχες, στη βραδιά που ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 44 γκολ στο CL ισοφαρίζοντας τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην κορυφή των Αφρικανών σκόρερ στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες (73’ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (73’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς (85’ Έλιοτ) – Σαλάχ, Νούνιες (64’ Ντιόγκο Ζότα), Γκάκπο (64’ Φιρμίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (27’ λ. τρ. Νάτσο) – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μόντριτς (86’ Κρόος) – Ροντρίγκο (81’ λ. τρ. Ντάνι Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Ασένσιο), Βινίσιους Ζούνιορ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0 (7΄ Ντίας)
Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1 (53΄ Κομάν)
Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2 (51΄ πεν. Ζοάο Μάριο, 88΄ Νέρες)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0 (63΄ Αντεγέμι)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5 (4΄ Νούνιες, 14΄ Σαλάχ – 21΄,36΄ Βινίσιους, 47΄ Μιλιτάο, 55΄,67΄ Μπενζεμά)
Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2 (40΄ Οσιμέν, 65΄ Ντι Λορέντσο)
Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02
Ίντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5. Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5.