Η Haas έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε τους χρωματισμούς του μονοθεσίου της για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023.

Μέσω των λογαριασμών της στα social media, η Haas έδωσε σήμερα (31/1) στη δημοσιότητα τα χρώματα της VF-23. Το μονοθέσιο με το οποίο η αμερικανική ομάδα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2023.

Από την όψη και μόνο είναι εμφανής οι αλλαγές. Με το μάυρο χρώμα να επικρατεί του άσπρου και του κόκκινου που εμφανίζεται κυρίως στην εμπρος και πίσω αεροτομή. Η παρουσίαση ήταν εξ’ αρχής γνωστό πως επρόκειτο για “livery reveal”. Δηλαδη αποκάλυψη του χρωματισμού του μονοθεσίου και του αντίστοιχου σχεδιασμού του. Η τελική μορφή της VF-23, θα γίνει γνωστή σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Πιθανότατα κοντά στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν (23-25 Φεβρουαρίου).

Το 2023 σηματοδοτεί παράλληλα και μια νέα εποχή για την Haas, η οποία απέκτησε νέο βασικό χορηγό. Πρόκειται για την αμερικανική εταιρεία μεταφοράς και επένδυσης χρημάτων Moneygram. Το γεγονός αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την ομάδα. Καθως θα την βοηθήσει οικονομικά και θα της επιτρέψει να επενδύει στο να βελτιώνει διαρκώς το μονοθέσιο της. Προκειμένου να διεκδικεί όλο και καλύτερες θέσεις στα Grand Prix. Πάντα σύμφωνα με τα όρια που επιβάλλει το budget cap. Απώτερος στόχος μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την όγδοη του 2022. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Haas μέχρι σήμερα, θυμίζεται οτι ήταν η 5η θέση το 2018.

Το οδηγικό δίδυμο της Haas για το 2023, θα αποτελέσουν ο Κέβιν Μάγκνουσεν και ο Νίκο Χούλκεμπεργκ. Με τον έμπειρο Γερμανό να επιστρέφει full-time στην F1 αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του Μικ Σουμάχερ.