Δείτε τις ημερομηνίες πoυ θα παρουσιάσουν οι ομάδες της Formula 1 τα μονοθέσια τους, για το πρωτάθλημα του 2023.

Με έναν μήνα να απομένει για τις χειμερινές δοκιμές στο Σακχίρ του Μπαχρέιν (23-25 Φεβρουαρίου) και περίπου δύο μήνες για την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2023 (3-5 Μαρτίου) στην ίδια πίστα, η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

Αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, όμως θα αρχίσουμε να μπαίνουμε για τα καλά στους ανάλογους ρυθμούς. Τότε, θα ξεκινήσουν και οι παρουσίασεις των 10 ομάδων της κορωνίδας των motorsports για το πρωτάθλημα του 2023. Με την ιδιαιτερότητα ωστόσο, πως οι 8 από τις 10 ομάδες της Formula 1 θα παρουσιάσουν -εντός Φεβρουαρίου- τα νέα τους μονοθέσια. Καθώς, Haas και Williams θα δείξουν αρχικά μόνο τους νέους τους χρωματισμούς (livery) εν όψει της σεζόν του 2023.

Ο “χορός” των παρουσιάσεων ξεκινάει την επερχόμενη Tρίτη (31 Ιανουαρίου) με την Haas. H αμερικανική ομάδα -όπως και πέρσι– θα κάνει πρώτη τα αποκαλυπτήρια των νέων της χρωμάτων. Τα οποία και θα προκύψουν από τον νέο της κεντρικό χορηγό, την αμερικανική εταιρεία πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων Moneygram. Η οποία και αποτελεί πλέον τον βασικό χρηματοδότη της ομάδας μετά την αποχώρηση της Uralkali λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από περίπου έναν χρόνο.

Μπαίνοντας στον Φεβρουάριο, τη συνέχεια θα κάνει η νταμπλούχος του 2022 Red Bull, στις 3 του μήνα, με την παρουσίαση της στην Νέα Υόρκη. Όσον για την “αδελφική” της ομάδα Alpha Tauri, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 11 του ίδιου μήνα. Στις 6 Φεβρουαρίου, έρχεται η Williams, η οποία όπως και η Haas θα δείξει μόνο τον χρωματισμό της και στην Ζυρίχη την αμέσως επόμενη μέρα (7/2) θα έρθει η σειρά της Alfa Romeo. Ακολουθεί η… βρετανική μέρα της 13ης Φεβρουαρίου. Με τις Mclaren και Aston Martin να έχουν προγραμματίσει τις παρουσιάσεις τους την ίδια ακριβώς μέρα. Στις 14 του Φλεβάρη, θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια της Ferrari και της Mercedes την αμέσως επόμενη μέρα (15/2). Την αυλαία θα ρίξει, η Alpine-Renault στις 16 του μήνα με την παρουσίαση της να γίνεται στο Λονδίνο.

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες των παρουσίασεων:

31 Ιανουαρίου: Haas (livery)

3 Φεβρουαρίου: Red Bull Racing

6 Φεβρουαρίου: Williams (livery)

7 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo

11 Φεβρουαρίου: AlphaTauri

13 Φεβρουαρίου: Aston Martin

13 Φεβρουαρίου: McLaren

14 Φεβρουαρίου: Ferrari

15 Φεβρουαρίου: Mercedes

16 Φεβρουαρίου: Alpine-Renault