Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και με την κατάκτηση του League Cup δεν θα νιώσει πιο επιτυχημένος.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι το να γίνει ο πιο επιτυχημένος προπονητής του League Cup δεν θα αλλάξει τη ζωή του, επιμένοντας ότι η δόξα ανήκει στους παίκτες εάν η ομάδα του προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή της.

Η πρωταθλήτρια της Premier League αντιμετωπίζει αύριο (11/1) τη Σαουθάμπτον στα προημιτελικά του League Cup, προσπαθώντας να κερδίσει τη διοργάνωση για πέμπτη φορά τις τελευταίες έξι σεζόν.

Ο Γκουαρντιόλα είναι επί του παρόντος ισόπαλος σε τέσσερις θριάμβους στο τουρνουά μαζί με τους Άλεξ Φέργκιουσον, Ζοσέ Μουρίνιο και Μπράιαν Κλαφ, κυνηγώντας το 10ο σημαντικό τρόπαιό του σε επτά χρόνια στη Σίτι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Απολύτως όχι», είπε ο Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, όταν ρωτήθηκε αν τον ενδιαφέρει να κάνει ρεκόρ.

«Θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά δεν θα αλλάξει τη ζωή μου να έχω περισσότερα από τον Σερ Άλεξ. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και την περασμένη σεζόν ήμασταν έξω στην αρχή  από τη Γουέστ Χαμ αλλά ήμασταν υπέροχοι. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι, είναι πόσα πράγματα που ήταν φανταστικά με τον τρόπο που δουλεύουμε, τον τρόπο που παίζουμε, τα πολλά παιχνίδια, την υψηλή ποιότητα μετά από πολλά χρόνια. Έχω πει πολλές φορές ότι η επιτυχία ανήκει στους παίκτες», πρόσθεσε.

Ο Γκουαρντιόλα ήταν πολύ επικριτικός με τον μέσο Κάλβιν Φίλιπς τις τελευταίες εβδομάδες, επιμένοντας ότι ο 27χρονος επέστρεψε υπέρβαρος από το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου συμμετείχε  με την Αγγλία.

Τώρα, με το ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ να έρχεται το Σαββατοκύριακο, ο Ισπανός σκέφτεται να δώσει ξανά την ευκαιρία στον Φίλιπς.

«Είναι πάντα έτοιμος», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα. «Φυσικά χρειαζόταν χρόνο. Αλλά είναι έτοιμος και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Πρέπει να δούμε αν θα ξεκινήσει, αλλά νομίζω ότι είναι ένας έξυπνος παίκτης. Εκπαιδεύτηκε στη Λιντς  με τον Μαρσέλο (Μπιέλσα), δείχνοντας δέσμευση σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι.»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!