Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έπλεξε το εγκώμιο Της Άρσεναλ και τόνισε πως μπορεί να φτάσει τους 100 βαθμούς.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, προειδοποίησε ότι θα δυσκολευτεί όποια ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει την Άρσεναλ στην κούρσα του τίτλου της «Πρέμιερ Λιγκ» και ότι μπορεί να απαιτηθούν 100 βαθμοί για να καταφέρουν οι «πολίτες» να διατηρήσουν το στέμμα τους.

Η Άρσεναλ, η οποία έχει προπονητή τον πρώην βοηθό του Γκουαρντιόλα, Μίκελ Αρτέτα, θα μπορούσε να είχε 10 βαθμούς διαφορά από τους πρωταθλητές, αλλά χθες έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Νιούκαστλ.

Έτσι η Σίτι μπορεί να μειώσει τη διαφορά στους πέντε αν κερδίσει στην Τσέλσι την Πέμπτη (5/1), αλλά ο Γκουαρντιόλα είπε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να αντέξει πολλά περισσότερα λάθη αν θέλει να διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο σε έξι χρόνια.

«Ο τρόπος που πρέπει να μειώσεις τη διαφορά είναι να παίζεις καλά και να κερδίζεις παιχνίδια», είπε ο Γκουαρντιόλα σήμερα (4/1) σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Άρσεναλ έχει μέσο όρο που δείχνει ότι μπορεί να πετύχει περισσότερους από 100 πόντους με τον τρόπο που πηγαίνει μέχρι τώρα. Αν συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο, δεν θα τους πιάσουμε. Πρέπει να είμαστε σχεδόν τέλειοικαι ελπίζουμε να μην έχουν καλή απόδοση, χθες πάντως ήταν εξαιρετικοί απέναντι στη Νιούκαστλ, και να δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Η Άρσεναλ, που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο από το 2004, βρίσκεται στην κορυφή με 44 βαθμούς σε 17 παιχνίδια με τη Σίτι 36 σε 16, δύο βαθμούς λιγότερους από την ίδια φάση την περασμένη σεζόν.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι η Τσέλσι θα ήταν μέρος της κούρσας για τον τίτλο, αλλά η Σίτι επισκέπτεται το «Στάμφορντ Μπριτζ» με την ομάδα του Γκράχαμ Πότερ να βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας. Ο Γκουαρντιόλα, ωστόσο, περιμένει μια σκληρή μάχη όπως συνήθως: «Όλοι οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ είναι σκληροί. Γι’ αυτό οι προβλέψεις στην αρχή της σεζόν είναι πάντα η απάντησή μου δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει. Θα δούμε τι θα συμβεί, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμβούν πολλά πράγματα», τόνισε.

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι θα αποφασίσει αργότερα σήμερα για το εάν ο αμυντικός Εμερίκ Λαπόρτ θα μπορέσει να αγωνιστεί με την Τσέλσι, αλλά είπε ότι ο κεντρικός αμυντικός Ρούμπεν Ντίας δεν θα είναι διαθέσιμος.

«Ο Ρούμπεν είναι εκτός. Ο Εμερίκ (Λαπόρτ), θα δούμε σήμερα στην προπόνηση», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!