Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να απασχολεί για τους λάθους λόγους, τα προημιτελικά είναι προ των πυλών και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο Debut.gr.

Δε μου κάνει εντύπωση που ο Ρονάλντο συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα για τους λάθους λόγους. Επίσης καμία εντύπωση δε θα μου κάνει αν δω το Μαρόκο στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Πάμε όμως σιγά σιγά και όσο πιο συνοπτικά γίνεται να τα δούμε ένα ένα…

Κριστιάνο, ο μεγαλύτερος κακομαθημένος παικταράς!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι για πολλούς ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Δε θα καθίσω να εξηγήσω γιατί δεν είναι, σέβομαι την άποψη του καθενός. Αυτό που δε χωρά καμία αμφισβήτηση όμως είναι το γεγονός πως είναι μακράν του δεύτερου ο πιο κακομαθημένος παικταράς όλων των εποχών!

Συγνώμη αλλά κανένας οπαδός που σέβεται την ομάδα του -εν προκειμένω τη χώρα του- δεν πρέπει να δέχεται τέτοια συμπεριφορά. Η Πορτογαλία μόλις έχει διαλύσει με 6-1 την Ελβετία έχοντας παίξει στο χορτάρι τρομερό ποδόσφαιρο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της πανηγυρίζουν με τους φιλάθλους. Εκτός από έναν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σαν άλλη… κοπελίτσα που κάνει μουτράκια στο αγόρι της γιατί δε της έκανε το χατίρι, φεύγει μόνος του για τα αποδυτήρια. Γιατί; Διότι ο Φερνάντο Σάντος τόλμησε -έτσι το έχει στο μυαλό του ο Κριστιάνο- να τον αφήσει στον πάγκο. Πολύ περισσότερο τόλμησε να τον βάλει περίπου 15’ αφού οι οπαδοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, προκαλώντας τον πρώην τεχνικό της εθνικής Ελλάδος να τον περάσει στο τερέν.

Όχι, κάνενας Κριστιάνο, κανένας Μέσι ή Νεϊμάρ, γενικώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί πως είναι πάνω από την ομάδα. Ακόμη και αν έχει καταφέρει τόσα πολλά στην καριέρα του. Μια καριέρα που δεν είναι τυχαίο πως συνεχώς την κοιτούσε με βάση τη δική του προβολή και επιτυχία, και όχι τόσο των ομάδων που εκπροσωπούσε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το μήνυμα-αντίο του στη Γιουβέντους, όπου έγραφε πόσα γκολ πέτυχε και τι ρεκόρ έσπασε. Κρίμα για έναν τόσο μεγάλο αθλητή να γκρεμίζει στα τελευταία του όλα όσα έχει χτίσει με τόσο κόπο εδώ και 18 χρόνια!

Πάλι δεν θα περάσουν όλα τα φαβορί!

Γυρίζουμε σελίδα και πάμε στα καθαρά αγωνιστικά. Σήμερα ξεκινάει η προημιτελική φάση. Κροατία-Βραζιλία και Ολλανδία-Αργεντινή έχει το μενού ενώ αύριο μπαίνουν στη «μάχη» Αγγλία-Γαλλία και Μαρόκο-Πορτογαλία. Αν με ρωτάτε, πιστεύω, όπως και στους «16» όταν έλεγα στον Γιώργο Ψύχα στο Football Break, ότι και τώρα δεν θα περάσουν όλα τα φαβορί. Καμία έκπληξη δε θα νιώσω αν δω το Μαρόκο στα ημιτελικά. Τα άλλα ζευγάρια είναι λίγο πολύ πιο… αμφίρροπα αλλά και εκεί τα φαβορί δε θα έχουν εύκολο έργο.

Η Βραζιλία θα πρέπει να διασπάσει μια πολύ καλά κουρδισμένη ανασταλτική λειτουργία όπως αυτή της Κροατίας. Αν δε το κάνει, οι Κροάτες θα το πάνε εκεί που… θέλουν! Στην παράταση, όπως έχουν κάνει στις 7 από τις 8 τελευταίες νοκ-αουτ αναμετρήσεις τους. Και εκεί έχουν τον… τρόπο τους!

Η Αργεντινή του Μέσι χρίζεται από πολλούς φαβορί κόντρα στην Ολλανδία του Φαν Χάαλ, αλλά δεν είμαι βέβαιος πως είναι. Ίσα ίσα έχει περισσότερο «βάρος» από την παρέα του Φρένκι Ντε Γιόνγκ. Στην άλλη μεριά του ταμπλό η Γαλλία του εκπληκτικού και φορμαρισμένου Εμπαπέ δείχνει έτοιμη για το… repeat, αλλά οι Άγγλοι δείχνουν και αυτοί πως φέτος μπορούν να κάνουν αυτό που δεν έχουν μπορέσει εδώ και δεκαετίες. Μακράν το πιο «50-50» ζευγάρι των «8».

Τέλος, στο Μαρόκο-Πορτογαλία η ομάδα του Σάντος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα βάσει ρόστερ, ποιότητας και προσωπικοτήτων. Είδαμε όμως τι έπαθαν και οι Ισπανοί. Το Μαρόκο δεν έχει τίποτα να χάσει και πολλά να κερδίσει. Αντίθετα οι Πορτογάλοι αν μείνουν έξω όντας μάλιστα φαβορί, θα «βυθιστούν» και άλλο στην εσωστρέφεια που ήδη τους οδηγεί ο αρχηγός, πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές όλων των εποχών…

ΥΓ: Πολύ θα ήθελα να δω ημιτελικά Αργεντινή-Βραζιλία και Γαλλία-Πορτογαλία, αλλά δυστυχώς πιστεύω πως δε θα συμβεί!