Ο Μέσι οδηγεί την Αργεντινή -και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο- και το debut.gr εξηγεί γιατί δε χρωστάει τίποτα σε κανέναν!

Με ακόμη μια… κλασική για τα στάνταρ του, αλλά φανταστική για τους υπόλοιπους εμφάνιση, ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη 2-1 επί της Αυστραλίας και την πρόκριση στα προημιτελικά. Η «Αλμπισελέστε» θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (9/12, 21:00) την Ολλανδία για μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού.

Πέρα όμως από αυτά, και ύστερα από ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση, διαβάσαμε πάλι τα γνωστά σχόλια των -συγχωρέστε με- «άμπαλων»!

«Ναι σιγά με την Αυστραλία έπαιζε!»

«Και τι έγινε; Αν δεν πάρει το Μουντιάλ κανείς δε θα το θυμάται!»

«Ότι και αν κάνει δε θα φτάσει τον Μαραντόνα!»

Πάμε να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις και περισσότερη… ψυχραιμία!

Ο Μέσι είναι ο GOAT!

Είτε αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ούτε ο 1000+ γκολ Πελέ, ούτε ο «μάγος» Μαραντόνα, ούτε ο αρτίστας Κρόιφ, ούτε ο Ρονάλντο το «φαινόμενο». Ούτε ο «μαέστρος» Ζιντάν, ούτε ο αδιανόητος Ροναλντίνιο, ούτε ο μυθικός Κριστιάνο.

Κανείς από αυτούς δεν είναι καλύτερος από τον Μέσι. Κανείς δεν έχει προσφέρει όσα ο Αργεντινός.  Κανείς δεν είχε τόσο μεγάλη διάρκεια σε αυτό το… «εξωγήινο» επίπεδο! Κανείς δεν είχε τέτοια επίδραση στο παιχνίδι.

Δεν είναι τα γκολ, οι ασίστ ή τα τρόπαια. Είναι η συνολική εικόνα στο χορτάρι. Είναι τα όσα προσέφερε και προσφέρει επί 17 και βάλε συναπτά έτη σε όσους τον απολαμβάνουν. Λυπάμαι αλλά όποιος βλέπει κάτι διαφορετικό είτε είναι άσχετος είτε αρνείται την αλήθεια…

https://twitter.com/ruben__goat/status/1599149214520385536

Τέτοια πίεση δεν είχε ποτέ κανείς!

Ο Μέσι εδώ και χρόνια έχει μια τεράστια «πίεση» στις πλάτες του. Τη διάκριση με την εθνική ομάδα. Όλοι -κυρίως επικριτές του- βρίσκουν πάτημα στο γεγονός πως δεν έχει καταφέρει κάτι «μεγάλο» με το εθνόσημο. Ξεχνούν βέβαια το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πολύ περισσότερο ξεχνούν και το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε πέρυσι. Και είμαι βέβαιος πως ακόμη και αν καταφέρει να σηκώσει το -πρώην- Ζιλ Ριμέ στις 18 Δεκεμβρίου, πάλι κάποιοι θα βρουν κάτι να πουν.

Για την πίεση που έχει όμως δε βλέπω να μιλά κανείς. Βρείτε μου κάποιον άλλον αθλητή, όχι μονάχα ποδοσφαιριστή, που είχε τόση πίεση άνευ λόγου και αιτίας; Στο μυαλό κάποιων ο Μέσι στα 35 του και ύστερα από όσα έχει καταφέρει, πρέπει πάλι να αποδείξει. Και αυτό μονάχα μέσω του Μουντιάλ. Είχε τέτοια πίεση ο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986; Είχε ποτέ του πίεση ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο αφορά τα της εθνικής; Όχι! Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί που… φτιάχνουν αυτή την πίεση είναι όσοι βλέπουν το τέλειο που λέγεται Μέσι, και ψάχνουν το παραμικρό «ψεγάδι» του!

https://twitter.com/ESPNFC/status/1599125342597386240

Δε χρωστάει και δε θα γίνει καλύτερος με ένα Μουντιάλ!

Ο Μέσι δε χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Όσα έχει κάνει στα γήπεδα του κόσμου δεν έχουν ξανά γίνει και πιθανότατα δεν θα επαναληφθούν. Και να σας πω και το άλλο; Ο Μέσι δε θα γίνει καλύτερος αν πάρει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Ούτε καλύτερο κοντρόλ θα έχει, ούτε καλύτερο τελείωμα.

Το μόνο «καλύτερο» θα είναι η ψυχολογία του. Θα «πετάξει» και ο ίδιος από πάνω του αυτό το βάρος που κουβαλάει τόσα χρόνια χωρίς λόγο. Μέχρι βέβαια οι haters να βρουν κάτι καινούργιο που δεν έχει κατακτήσει. Ας πούμε, το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ με εμπόδια…