Η Ισπανία διάλεξε αντίπαλο με την ήττα της από την Ιαπωνία (2-1) και ο Μανώλης Μακρόπουλος εξηγεί και απορεί.

Μετά την χθεσινή (1/12) ήττα της με 2-1 από την Ιαπωνία, η Ισπανία κατέλαβε τη θέση του 5ου ομίλου του Μουντιάλ. Έτσι, θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (6/12, 17:00) το Μαρόκο για μια θέση στα προημιτελικά. Η στάση όμως των Ισπανών ύστερα από την ενημέρωση πως η Γερμανία νικάει την Κόστα Ρίκα προδίδει τη… φιλοσοφία της ομάδας του Ενρίκε!

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1598420055561216011?cxt=HHwWloCx2cuk3a4sAAAA

Όπως στο μπάσκετ, έτσι και στο Μουντιάλ!

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας που στα μεγάλα τουρνουά επιλέγει αντίπαλο. Έχει γίνει πολλάκις, και τις περισσότερες φορές έχουν δικαιωθεί. Έτσι και φέτος, η ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της «ρόχα» έπραξε κάτι ανάλογο.

Το σύνολο του Ενρίκε αφού άνοιξε το σκορ με τον Μοράτα (11’) και έμαθε πως παράλληλα η Γερμανία προηγούνταν της Κόστα Ρίκα, έριξε κατακόρυφα την απόδοσή της. Αυτό έγινε περισσότερο αντιληπτό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ιάπωνες -με την αξία τους- να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και να κάνουν την ανατροπή.

Για λίγο η Ισπανία τα «έχασε», όμως με τα δύο γκολ του Χάβερτς στο άλλο ματς τους ηρέμησαν και πάλι. Οι «πασούλες» από το 80’ και μετά δείχνουν ξεκάθαρα την επιλογή τους να τερματίσουν δεύτεροι.

Κανείς δε θα ήθελε Κροατία και Βραζιλία!

Γιατί δεύτεροι; Γιατί ο πρώτος του 5ου ομίλου πήγαινε στη «μεριά» της Κροατίας και -πιθανότατα- της Βραζιλίας. Οι Ιάπωνες δηλαδή, έχουν ως πρώτο αντίπαλο στους «16» την παρέα του Μόντριτς. Αν προκριθούν, στους «8» βρίσκουν μπροστά το νικητή του ζευγαριού της Βραζιλίας. Και αν περάσουν και από εκεί; Θα δουν μια εκ των Ολλανδίας ή Αργεντινής (αν φυσικά προκριθούν).

Αντιθέτως, οι Ισπανοί μετά το Μαρόκο θα έχουν το νικητή του ζευγαριού της Πορτογαλίας, και στα ημιτελικά θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Γάλλων ή των Άγγλων. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ενρίκε στην προσπάθεια αυτής της Ισπανίας για διάκριση δε θα ήθελε να βρει κατευθείαν δύο τόσο δύσκολους αντιπάλους. Ποιος άλλωστε θα ήθελε;

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1598427315062579216?cxt=HHwWoICxmZPL4K4sAAAA

Θα έρθει η δικαίωση;

Βεβαίως, τα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο κείμενο είναι απλώς… υποθέσεις. Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Το έχουμε δει άλλωστε ήδη αρκετές φορές σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που σίγουρα δεν θα αλλάξει είναι η αναμέτρηση της Ισπανίας με το Μαρόκο και η επιλογή της να πάει σε εκείνη τη μεριά του ταμπλό.

Θα δικαιωθεί; Είναι πιθανό. Διότι για να φτάσει μέχρι τον τελικό θα έχει -βάσει λογικής- μόνο ένα τρομερά δύσκολο ματς. Τον ημιτελικό. Δε νομίζω πως η Πορτογαλία ή τέλος πάντων όποιος περάσει από αυτό το ζευγάρι μπορεί να απειλήσει την Ισπανία. Όλα αυτά βέβαια αν και τα… παιδιά του «Λούτσο» κάνουν αυτό που πρέπει το απόγευμα της Τρίτης. Αν γίνει το αντίθετο, θα μιλάμε για τεράστιο φιάσκο…!