Το Μουντιάλ του Κατάρ κάνει σέντρα σε λίγες ώρες και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει λίγα λόγια για τη διοργάνωση!

Πάντα το Μουντιάλ είναι η διοργάνωση που ξεχωρίζει. Δίκαια ή άδικα θεωρείται ως το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Οι -26- καλύτεροι παίκτες των 32 χωρών που λαμβάνουν μέρος «κατεβαίνουν» στο Κατάρ με ένα μόνο στόχο• τη δόξα!

Παρακάτω και ελπίζω σε λίγες γραμμές θα αποτυπώσω τις σκέψεις μου πριν τη σέντρα αυτού του πρώτου χειμερινού Μουντιάλ

Ότι και αν γίνει είναι του Μέσι!

Δε χωράει αμφισβήτηση στο μυαλό μου πως ότι και αν συμβεί, αυτό το Μουντιάλ «ανήκει» στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μάγος θα παίξει για τελευταία φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει. Για μια τελευταία φορά θα προσπαθήσει να κερδίσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την…τεράστια συλλογή του.

Για πρώτη φορά βλέπω το παγκόσμιο κοινό να είναι στο πλάι του. Ναι, ήταν και στο Κόπα Αμέρικα, το οποίο κατέκτησε, αλλά σε αυτό το Μουντιάλ πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι από κάθε γωνία της γης που θέλουν να τον δουν αγκαλιά με το τρόπαιο. Ακόμη και αν δε συμβεί αυτό όμως, θα είναι η διοργάνωσή του.

Για πρώτη φορά η Αργεντινή είναι στα 3 πρώτα φαβορί. Για πρώτη φορά το σύνολο της «Αλμπισελέστε» είναι τόσο ενωμένο. Και για πρώτη φορά υπάρχει -σχεδόν- καθολική επιθυμία των ποδοσφαιρόφιλων να δουν τον “Pulga” στην κορυφή του κόσμου!

To “Last Dance” του Νεϊμάρ!

Πριν κάναμε λόγο για το γεγονός πως η Αργεντινή είναι στα 3 πρώτα φαβορί για την κούπα. Ένα από αυτά τα 3 είναι και η Βραζιλία. Το συγκρότημα του Τίτε είναι πιο…πλούσιο από ποτέ! Παίκτες πρώτης γραμμής σε κάθε θέση, και μια επίθεση…φωτιά! Ο Νεϊμάρ, έχει θέσει ως στόχο της σεζόν -του- την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ταξίδεψε στο Κατάρ έχοντας κάνει τρομερή εκκίνηση με 15 γκολ και 14 ασίστ σε 19 ματς με την Παρί.

Ο Βραζιλιάνος ομολογουμένως βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η τελευταία του ευκαιρία. Γιατί; Για να σώσει την υστεροφημία του. Έχει όλες τις ικανότητες να ηγηθεί της «Σελεσάο» στο δρόμο για το 6ο αστέρι. Μπορεί να το κάνει και δείχνει ώριμος για αυτό.

Αν λοιπόν το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου ο Τιάγκο Σίλβα σηκώσει ψηλά το πρώην Ζιλ Ριμέ, ο «Νέι» θα έχει σώσει την παρτίδα. Αν πάλι όχι, μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως θα τον θυμόμαστε ως έναν τρομερό παικταρά που μόνος του «κατέστρεψε» την καριέρα του!

Οι κακομαθημένοι Γάλλοι δεν -θέλω να- πάνε καλά!

Για τους παγκόσμιους πρωταθλητές θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Πρόκειται για μια 26αδα παικτών με φοβερό ταλέντο. Ναι έχουν τρανταχτές απουσίες (Καντέ, Ενκουνκού, Πογκμπά) αλλά είναι αυτοί που είναι. Από την άλλη όμως ούτε θέλω και ούτε πιστεύω πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν το «στέμμα» τους.

Δεν το θέλω διότι έχουν παίκτες όπως ο κακομαθημένος Εμπαπέ που νομίζει ότι τα συμβόλαια είναι χαρτοπετσέτες. Δεν το θέλω διότι ο αρχηγός τους, δεν θα φορέσει το «πολύχρωμο» περιβραχιόνιο προς τιμήν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επειδή λέει σέβεται τις απόψεις των Καταριανών. Είσαι με τα καλά σου ρε Ουγκό;;;;

Δεν το βλέπω διότι η ιστορία έχει δείξει πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο αμέσως επόμενο τουρνουά μένει εκτός είτε από τους ομίλους, είτε από τα πρώτα νοκ-αουτ. Συν τοις άλλοις η Γαλλία δεν παίζει και κανένα τρομερό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άλλες χώρες που μπορούν να την νικήσουν πιο εύκολα από ότι νομίζει κανείς!

Η νεανική Ισπανία και οι υπολογίσιμοι Γερμανοί!

Κλείνω το κείμενο με λίγο Ισπανία και…Γερμανία. Οι επιλογές του Λουίς Ενρίκε δε με εξέπληξαν. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα πάντοτε έκανε αυτό που ο ίδιος θεωρούσε σωστό και δεν…κολλούσε σε ονόματα (Ράμος, Ντε Χέα). Η Ισπανία έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ με ένα «μείγμα» εμπειρίας και ταλέντου. Σε πολλά παιχνίδια είδαμε πως… «το γλυκό έδεσε». Και γιατί όχι, η Ισπανία μπορεί να πάει αρκετά ψηλά στο θεσμό;

Παρομοίως και η Γερμανία. Τα πάντα υπολογίσιμα «πάντσερ» έχουν «δίψα» για εκδίκηση μετά το κάζο της Ρωσίας (αποκλείστηκαν στους ομίλους). Η ομάδα δεν έχει αλλάξει συγκλονιστικά από τότε. Έχουν όμως προστεθεί παίκτες όπως ο Μουσιάλα, ο Αντεγέμι και ο Χάβερτς. Ποδοσφαιριστές που στο πλάι των….παλιών μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να πάνε την αρμάδα του Χανς Φλίκ στον….έβδομο ουρανό!