Η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο του Μουντιάλ του Κατάρ, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Opta.

Η Βραζιλία είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ 2022 σύμφωνα με την Opta.

Οι πέντε φορές κάτοχοι του τροπαίου νικητές, έχουν 16% πιθανότητες να σηκώσουν το τρόπαιο σύμφωνα με το μοντέλο, και ως γενικά φαβορί για το τουρνουά, είναι επίσης η ομάδα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει στον τελικό (25 %).

Ακριβώς πίσω από την πέντε φορές νικήτρια Βραζιλία, βρίσκεται η Αργεντινή που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία (12%), η Ισπανία (9%) και η Αγγλία (9%).

Στο μοντέλο της Opta, σε κάθε ομάδα εκχωρείται σε κάθε ομάδα μια επιθετική και μια αμυντική δύναμη με βάση προηγούμενες επιδόσεις τους και πολλές άλλες «μεταβλητές» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη συνέχεια, σε κάθε παιχνίδι εκχωρείται ένα πιθανό αποτέλεσμα, το οποίο με τη σειρά του προχωρά σε προσομοίωση ολόκληρου του τουρνουά με έναν πιθανό νικητή.

Άλλες μεταβλητές που εξετάζει η Opta περιλαμβάνουν το «πλεονέκτημα έδρας»: ένα μπόνους για τη διοργανώτρια χώρα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Μουντιάλ