Ο Κιλιάν Εμπαπέ φέρεται να ζητά ξανά την αποχώρησή του από την Παρί και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει για τον Γάλλο που «κούρασε».

Δεν έχουν περάσει πολλά εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος με τα 31 τέρματα -μέχρι στιγμής- ξεπέρασε τον Καβάνι (30) και έχει (;) ακόμα δρόμο… Το έχει με ερωτηματικό σε παρένθεση καθώς…ο Εμπαπέ βάλθηκε -πάλι- να μας τρελάνει.

Ναι δεν είναι ψέματα πως μονάχα λίγους μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ζήτησε να αποχωρήσει από το «Παρκ Ντε Πρενς»! Σύμφωνα με τις διαρροές του γαλλικού τύπου ο 24 ετών στράικερ νιώθει «ενοχλημένος» και «προδομένος» από τη διοίκηση της Παρί. Θεωρεί πως τον κορόιδεψαν, πως του έταξαν άλλα από αυτά που γίνονται και θέλει το συντομότερο δυνατό να… την κοπανήσει!

Τρομερό ταλέντο, τραγική συμπεριφορά

Ότι και αν γράψει κανείς για τον Εμπαπέ θα είναι λίγο. Είναι μόλις 24 (παρά 2 μήνες) και έχει ήδη στην κατοχή του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πάμπολλα ρεκόρ. Από το καλοκαίρι του 2018 όμως μέχρι και σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλά. Τότε, στα 19 του, ήταν καθοριστικός στην πορεία των «Τρικολόρ» μέχρι την κορυφή του κόσμου. Σήμερα, δείχνει ένα κακομαθημένο παιδάκι, που θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να παίζει με ομάδες και συμβόλαια, ακόμα και αν μιλάμε για ένα σύλλογο που λίγοι σέβονται στην Ευρώπη. Ναι, ακόμα και η Παρί δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

Γιατί θέλει να φύγει;

Με βάση τα ρεπορτάζ, πριν ανανεώσει, ο Εμπαπέ φαίνεται πως είχε θέσει κάποιους όρους. Πέρα, λοιπόν, από το παχυλό συμβόλαιο, ο Γάλλος είχε ζητήσει ένα στόπερ «πρώτης κλάσης». Η Παρί προσπάθησε, αλλά δεν απέκτησε κάποιον ποδοσφαιριστή. Ο δεύτερος λόγος είναι η θέση του στο γήπεδο. Ο Εμπαπέ θέλει χώρο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Η Παρί δεν απέκτησε κάποιον καθαρόαιμο σέντερ φορ (όπως ζήτησε ο Εμπαπέ) και έτσι ο Γκαλτιέ δεν τον χρησιμοποιεί στα άκρα που του αρέσει, αλλά στον άξονα.

Τρίτος (και κατ’ εμέ πιο σπουδαίος) λόγος είναι η «κυριαρχία» του στο γήπεδο. Τη φετινή σεζόν βλέπουμε τους Νειμάρ και Μέσι να έχουν ξεκινήσει δυναμικά, αφήνοντας σε…τρίτη μοίρα τον Γάλλο. Κάτι που προφανώς δεν βλέπει με καλό μάτι, αφού ο ίδιος θέλει να είναι το «νούμερο 1».

Αντίθετη πορεία με Χάαλαντ

Ας βάλουμε στην κουβέντα τον «έτερο Καππαδόκη». Ο λόγος φυσικά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον οποίο έχουν διαφορά περίπου 1,5 χρόνου. Ο Νορβηγός κάνει ήδη πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Όμως αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο μεταξύ των δύο, είναι η διαχείριση καταστάσεων. Φαίνεται -και ισχύει- πως ο Χάαλαντ έχει στο περιβάλλον του άτομα που τον συμβουλεύουν με ορθό τρόπο, με γνώμονα την καριέρα του. Βέβαια, σε αυτό παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του Νορβηγού, ενός ποδοσφαιριστή που παρά τα όργια που κάνει στο χορτάρι, πάντα βάζει πρώτα την ομάδα και μετά το «εγώ».

Ο Εμπαπέ από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα θεωρεί πως το «εγώ» του είναι μεγαλύτερο από τη φανέλα που φοράει. Με τέτοια μυαλά, ακόμη και αυτό το φοβερό ταλέντο μπορεί να μην καταφέρει όλα όσα μπορεί. Ένα είναι το σίγουρο, ήδη από τα 24 του εκτός από στιγμές μαγείας που μας έχει προσφέρει, μας έχει κουράσει κιόλας.

Μοιάζει σαν τα κοριτσάκια που μαδάνε τις μαργαρίτες. Μ’ αγαπάει ή δε μ’ αγαπάει; Παρί Σεν Ζερμέν ή Ρεάλ Μαδρίτης;