Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Σουάρες είναι μονάχα λίγοι από τους πολλούς αστέρες που παίζουν το τελευταίο τους Μουντιάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο «αιώνιος αντίπαλος» του, Κριστιάνο Ρονάλντο, ετοιμάζονται για το τελευταίο τους Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη διοργάνωση που ξεκινάει σε λίγες ημέρες στο Κατάρ θα δούμε για τελευταία φορά πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που μαζί τους «μεγαλώσαμε».

Παρακάτω σας λέμε λόγια λόγια ορισμένους από δαύτους…

Οι GOATS λένε «αντίο»!

Στο Κατάρ έμελλε να γραφτεί ο επίλογος του Λιονέλ Μέσι, όσο αφορά τις συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ ξεκαθάρισε πως αυτή θα είναι η τελευταία του εμφάνιση στο κορυφαίο τουρνουά.

Στα 35 του ο Μέσι θα δώσει ότι έχει και δεν έχει προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από το… μουσείο του. Ένα ολόκληρο έθνος είναι έτοιμο να «παλέψει» στο πλευρό του Μέσι, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την τρέχουσα περίοδο.

Αντιθέτως, ο μεγάλος του αντίπαλος, Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν είναι κοντά στα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. Πραγματοποιεί ένα μέτριο πρώτο μέρος της σεζόν με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Ποτέ όμως δεν μπορείς να «ξεγράφεις» τον Κριστιάνο. Ο ηγέτης της Πορτογαλίας θέλει να οδηγήσει τη χώρα του όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Μπορεί να μην το έχει δηλώσει, μα μοιάζει πολύ δύσκολο να παίξει στα 41 -τόσο θα είναι- του σε ένα ακόμη Μουντιάλ.

Οι κορυφαίοι του είδους!

Λουίς Σουάρες, Καρίμ Μπενζεμά και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναμένεται να τιμήσουν το εθνόσημο για τελευταία φορά σε Μουντιάλ. Οι κορυφαίοι σκόρερ των ημερών μας θα «παρελάσουν» στα γήπεδα του Κατάρ για μια τελευταία φορά.

Ο Ουρουγουανός στράικερ έχει γνωστοποιήσει πως αυτή θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση. Παρομοίως και για τον «έτερο Καππαδόκη» και συνοδοιπόρο, Έντισον Καβάνι! Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας», Καρίμ Μπενζεμά, έφτασε αισίως τα 35. Ναι, μπορεί στα 34 να πραγματοποίησε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, ωστόσο μοιάζει αρκετά δύσκολο να καταφέρει να βρεθεί σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο… δαίμονας της Μπαρτσελόνα έχει «πατήσει» τα 34 χρόνια ζωής. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, ο «Λέβα» θα δώσει στο Κατάρ την τελευταία του παράσταση!

Οι Γερμανοί και ο Βέλγος!

Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλερ βρίσκονται στις επιλογές του Χανς Φλικ για το Κατάρ. Και οι δύο θα εκπροσωπήσουν τα «πάντσερ» για τελευταία φορά σε αυτή τη διοργάνωση. Συμπαίκτες επί χρόνια τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στη Μπάγερν Μονάχου, θέλουν αμφότεροι να «τελειώσουν» στην κορυφή του κόσμου, κάτι το οποίο έχουν ήδη πράξει το 2014.

Μια ακόμα «απώλεια» είναι αυτή του Εντέν Αζάρ. Πρόκειται για έναν τρομερό ποδοσφαιριστή ο οποίος όμως είναι και τρομερά άτυχος. Οι συχνοί τραυματισμοί του και συνάμα οι πάμπολλες απουσίες του από τα παιχνίδια της Ρεάλ τον έχουν… παραγκωνίσει. Ο κόσμος φαίνεται πως έχει ξεχάσει το ταλέντο και τα επιτεύγματα του βιρτουόζου Βέλγου.

Ο Αζάρ πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος παίκτης στην Premier League. Έχει την ευκαιρία παρέα με τον Κέβιν Ντε Μπροίνε να οδηγήσουν αυτή τη «χρυσή φουρνιά» του Βελγίου σε «υψηλές πτήσεις»

«Οι τελευταίοι των Μοϊκανών»

Αναφερόμαστε φυσικά σε Ζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς. Οι αστέρες της Μπαρτσελόνα και μέλη της φοβερής και τρομερής Ισπανίας βρίσκονται πολύ κοντά στο «τέλος». Τα τελευταία μέλη αυτής της φοβερής γενιάς της «ρόχα» έχουν ήδη μια πτωτική πορεία στην απόδοσή τους. Ότι γράφει δεν ξεγραφεί όμως. Μιλάμε για το κορυφαίο «εξάρι» και έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ όλων των εποχών!

Οι….παππούδες!

Δε γινόταν να κλείσει το κείμενο δίχως αναφορά σε Ντάνι Άλβες και Λούκα Μόντριτς. Ο ένας 39, ο άλλος 37, μπορούν να χαρακτηριστούν -πάντα με την καλή έννοια- «παππούδες». Στα 39 του χρόνια ο Ντάνι Άλβες έθεσε τον τελευταίο στόχο της μυθικής καριέρας του να παίξει στο Κατάρ. Ο Τίτε, ο Βραζιλιάνος εκλέκτορας τον πήρε στην αποστολή και ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον μοναδικό που του λείπει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τον Λουκά Μόντριτς τα λόγια είναι περιττά. Ο Κροάτης χαφ με τις φανταστικές εμφανίσεις του οδήγησε τη χώρα του στον τελικό του περασμένου τουρνουά. Δίκαια πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης. Είναι λίγο δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο εμείς δεν έχουμε παρά να τον απολαύσουμε…