Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται στις επιλογές του Τίτε για το Κατάρ. Στα 39 του είναι έτοιμος για το “last dance”!

Ο Ντάνι Άλβες τα κατάφερε! Ο βραχύσωμος δεξιός μπακ βρίσκεται στις -τελικές- 26 επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της «Σελεσάο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έγινε έτσι ο γηραιότερος Βραζιλιάνος που θα αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Ο Άλβες είχε θέσει το Μουντιάλ ως μεγάλο στόχο. Και τον πέτυχε μόνος του…

https://twitter.com/timebrasil/status/1589653763819655169?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1589653763819655169%7Ctwgr%5E6c793438ca6859cf45779eb5bf3de28688f13aad%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fmoyntial-2022%2F2167675%2Fmoyntial-2022-i-apostoli-tis-brazilias-gia-katar

Επέστρεψε εκεί που αγαπήθηκε!

Τον περασμένο Νοέμβριο ο αγαπημένος όλων Ντάνι επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα. Ήταν μια από τις επιλογές του Τσάβι ώστε η ομάδα να ανασυγκροτηθεί και να «σώσει ότι σώζεται» σε μια κάκιστη σεζόν.

Πολλοί πίστεψαν πως στα 38 του ο Άλβες δε μπορούσε πια να προσφέρει στο κορυφαίο επίπεδο. Τους διέψευσε. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο “comeback” των Καταλανών (στο δεύτερο μισό της σεζόν).

Έχοντας υπογράψει ως ελεύθερος για έξι μήνες και με μισθό μόλις… 100.000€ -ναι είναι αλήθεια το ποσό- ο Άλβες περίμενε πως η ομάδα της καρδιάς του θα του έκανε πρόταση επέκτασης ενός ακόμη έτους.

Η Μπάρσα τον πλήγωσε ξανά!

Ωστόσο όχι απλώς δε συνέβη αυτό. Συνέβη κάτι ακόμη χειρότερο. Ο Ντάνι Άλβες βλέποντας πως η ομάδα δεν είχε τη διάθεση να τον κρατήσει στο ρόστερ, το ζήτησε ο ίδιος.

Μίλησε με Τσάβι και Λαπόρτα και τους «παρακάλεσε» να παραμείνει στο σύλλογο μονάχα μέχρι το Νοέμβρη, ώστε να μείνει σε καλό επίπεδο για να πάει στο Κατάρ. Μάλιστα προσφέρθηκε να το κάνει αφιλοκερδώς.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε «δεκτό» από τους «μπλαουγκράνα» και έτσι ο Άλβες έφυγε «πληγωμένος» για δεύτερη φορά από τη Βαρκελώνη. Και ας μην το έδειξε. Πήγε στο Μεξικό για χάρη της Πούμας.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η νέα του ομάδα να είναι εκείνη που θα αντιμετωπίσει η Μπάρσα στο τελευταίο φιλικό για το “Gamper trophy” που παραδοσιακά γίνεται στο «Καμπ Νόου». Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης τεράστιας αγάπης από συμπαίκτες και φιλάθλους.

https://www.youtube.com/watch?v=Et6gBfe6Iwc

Από εδώ το έφερε από εκεί το πήγε…

Οι υποχρεώσεις του με τον σύλλογο από το Μεξικό ολοκληρώθηκαν πριν μπει ο Νοέμβρης.

Τον τελευταίο καιρό, ο Άλβες βρισκόταν στη Βαρκελώνη. Πραγματοποιούσε προπονήσεις σε ατομικό επίπεδο. Και αργότερα «μπήκε» στις προπονήσεις της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Βραζιλιάνος θρύλος παρέμεινε στην ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη. Με την ελπίδα ο Τίτε να του δώσει την ευκαιρία.

“The last dance”?

Πριν λίγες ώρες ο Βραζιλιάνος εκλέκτορας ανακοίνωσε την αποστολή της πεντάκις πρωταθλήτριας κόσμου. Ο 39χρονος Άλβες είναι ένας από τους 26 που επέλεξε.

Δεν έκρυψε τη χαρά του. «Πανηγύρισε» μέσω των social media και χάρηκε με την ψυχή του το γεγονός πως θα έχει την ευκαιρία να κλείσει (;) την καριέρα του φορώντας το εθνόσημο.

Και βάζουμε ερωτηματικό διότι με αυτόν τον ποδοσφαιριστή ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Δε θα είναι και απίθανο αν έχει καλή απόδοση στο Κατάρ, να τον δούμε να επιστρέφει στην Ευρώπη στα 40!

Όπως δεν είναι απίθανο να τον δούμε να τελειώνει με τη «Σελεσάο» παρέα με το μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Το μοναδικό που λείπει από την τεράστια συλλογή του ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Του τρελού που χαμογελάει πάντα!

Ντάνι Άλβες © EPA