Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος και στο Grand Prix των ΗΠΑ και πραγματοποίησε σχετικές δηλώσεις μετά τον αγώνα του.

Ο Μαξ Φερστάπεν, είδε πρώτος την καρό σημαία και στο GP της Formula 1 στις ΗΠΑ και δεδομένου ότι ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στους οδηγούς, βοήθησε καταλυτικά την Red Bull, να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια και στις εταιρείες κατασκευαστών, για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

«Δεν ήταν εύκολο στο τέλος. Κάναμε μια καλή αρχή. Και ο υπόλοιπος αγώνας πήγε πολύ καλά, αν και χάσαμε πολύ από το προβάδισμά μας, λόγω των αυτοκινήτων ασφαλείας. Στο τέλος ήμασταν γρήγοροι, αλλά σε εκείνο το pit stop χάσαμε οκτώ με εννέα δευτερόλεπτα περισσότερο από το κανονικό», είπε ο Ολλανδός «πιλότος», μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Γίνεται αρκετά δύσκολο όταν όλοι είναι αρκετά κοντά. Επρεπε να επιστρέψουμε στον δρόμο».

Δηλώσεις έκανε και ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος αναφερόμενος στον Φερστάπεν, είπε πως «Δυστυχώς, υπήρχε πρόβλημα με το πιστόλι για τις βίδες, αλλά ο Μαξ… Ουάου! Υπάρχει μια πείνα μέσα του, που δεν έχω δει ποτέ σε κανέναν άλλον οδηγό. Τέτοια αποφασιστικότητα. Και καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει, διαβάζει τους αγώνες απίστευτα καλά», ενώ αναφερόμενος στον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ, σχολίασε:

«Η κληρονομιά του ζει. Μας έδωσε την δύναμη να κατασκευάσουμε έναν κινητήρα για το μέλλον. Κοιτούσε το αύριο. Παρόλο που δεν είναι εδώ, το πνεύμα του είναι μαζί μας. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, οκτώ χρόνια αργότερα είναι απίστευτη. Πίστεψε σε εμάς, μας στήριξε και αυτός ο θρίαμβος είναι για αυτόν. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει, για εμάς ως άτομα και ως ομάδα και θα πανηγυρίσουμε προς τιμήν του απόψε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.