Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Επιστρέφει κανονικά στις προπονήσεις ο Γκριν - Ποιο είναι το πρόστιμο που θα πληρώσει.

Επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά όχι τιμωρία στον Ντρέιμοντ Γκριν από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μετά τη γροθιά του στον συμπαίκτη του Τζόρνταν Πουλ στην προπόνηση της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε την Τρίτη ο προπονητής του στο Γκόλντεν Στέιτ, Στιβ Κερ.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Οκτωβρίου. Ο Γκριν ζήτησε συγγνώμη από τον Πουλ και την υπόλοιπη ομάδα την επόμενη μέρα. Το βίντεο της αψιμαχίας διέρρευσε και παρουσιάστηκε δημόσια την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο Γκριν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη το Σάββατο και να ανακοινώσει ότι θα πάρει κάποια απόσταση από την ομάδα. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Τι δήλωσε ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ

Ο Κερ είπε την Τρίτη, μετά τη νίκη (131-98) επί του Πόρτλαντ σε αγώνα προετοιμασίας στο Σαν Φρανσίσκο, ότι ο Γκριν θα επιστρέψει στην ομάδα την Πέμπτη. Ο βετεράνος φόργουορντ αναμένεται να είναι στην ομάδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου φιλικού προετοιμασίας με τους Ντένβερ Νάγκετς την Παρασκευή και στην έναρξη της σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς στις 18 Οκτωβρίου.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση που έχουμε περάσει όσο καιρό είμαι προπονητής εδώ», είπε ο Κερ. «Είναι πραγματικά σοβαρά πράγματα. Δεν είμαστε τέλειοι… αλλά θα βασιστούμε στην εμπειρία που έχουμε μαζί τα τελευταία εννέα χρόνια και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για την ομάδα μας (να μην αποβάλλουμε τον Γκριν) .

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Όλοι μας. Παίκτες, προπονητές, ο Μπομπ (Μάιερς, ο γενικός διευθυντής) και η διοίκηση. Ωστόσο, δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτή τη δουλειά μαζί και να κάνουμε μια πραγματικά επιτυχημένη σεζόν».

Ο Κερ πρόσθεσε ότι συζήτησε εκτενώς την κατάσταση με τους Γκριν, Πουλ, Μάιερς, Στέφεν Κάρι και «όλους τους παίκτες μας» πριν αποφασίσει την κύρωση του Γκριν.

«Μπορώ να σας πω ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις», είπε ο Κερ. «Ατομικές, συνομιλίες ένας προς έναν, συζητήσεις μόνο για παίκτες. Όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε, όλες οι διαφορετικές συνομιλίες που είναι δυνατές… Ήταν μια εξαντλητική διαδικασία.

Αισθανόμαστε ότι έχουμε μεγάλη αίσθηση για την ομάδα μας. Ο Μπομπ και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τους παίκτες μας. Νιώθουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, αφού αξιολογήσουμε τα πάντα, για εμάς να προχωρήσουμε μπροστά.

Ποτέ δεν είναι εύκολο, καθώς όποια απόφαση κι αν πάρεις σε μια κατάσταση όπως αυτή, δεν πρόκειται να είναι τέλεια».