Δείτε πώς διαμορφώνονται οι βαθμολογίες της Formula 1 σε οδηγoύς και κατασκευαστές μετά τον αγώνα του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 στην Σιγκαπούρη και τους δρόμους της Μαρίνα Μπέι μετά το 2019, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα με τους Σέρχιο Πέρεζ και Red Bull Racing να κατακτάνε την νίκη. Ωστόσο το σημαντικότερο γεγονός από την εξέλιξη του αγώνα αυτού, είναι η υπόθεση της εξασφάλισης του πρωταθλήματος του Μαξ Φερστάπεν που παίρνει… παράταση.

Και αυτό γιατί ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, μετά και την σημερίνη 7η θέση του δεν εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο. Παρότι θα μπορούσε να το κάνει. Τουλάχιστον εαν αγώνας εξελισσόταν διαφορρτικά και σύμφωνα με τα σενάρια που αναφέραμε νωρίτερα το μεσημέρι. Με το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα λοιπόν να έχει περάσει πλέον στους 17 από τους 22 σταθμούς του, ήρθε η ώρα να δούμε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογική κατάσταση στα πρωταθλήματα των οδηγών και των κατασκευαστών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Ακόμα και μετά τον δύσκολο σημερινό του αγώνα και παρότι έχασε το πρώτο match point για την εξασφάλιση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του, ο Μαξ Φερστάπεν διατηρείται σταθερά στην κορυφή με 341 βαθμούς. Ο Σαρλ Λεκλέρ παραμένει δεύτερος με 237 βαθμούς, ωστόσο ο Σέρχιο Πέρεζ ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας βρίσκεται πια πίσω του με απόσταση μόλις δύο βαθμών (235).

Mε πέντε αγώνες πλέον να απομένουν, η διαφορά πλέον των δύο θεωρητικά τουλάχιστον διεκδικητών του τίτλου (Φερστάπεν και Λεκλέρ) βρίσκεται στους 104 βαθμούς και ο τρίτος Πέρεζ είναι στο -106 από τον Ολλανδό ομόσταβλο του στην Red Bull.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκεαυστές, η πρωτοπόρος Red Bull με 576 βαθμούς απλά περιμένει και τυπικά πλέον την απονομή του πρωταθλήματος καθότι εκτός… συγκλονιστικών απροόπτων δεν απειλείται. Η Ferrari στην δεύτερη θέση με 439 βαθμούς έχει πλέον διαφορά ασφαλείας από την Mercedes που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 373 βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα, η άνοδος της Mclaren στην 4η θέση, χάρη στο σημερινό της 4-5 και τον καταστροφικό αγώνα της Alpine-Renault που είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν. Η διαφορά των διεκδικητών της 4ης θέσης, μάχη που μετά και τον αγώνα της Σιγκαπούρης ξανάνοιξε για τα καλά, είναι μόλις 4 βαθμοί (129-125).

Σημαντική άνοδος και για την Aston Martin. Η οποία μετά τον πολύ καλό της αγώνα ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση κερδίζοντας… δύο! Πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με 37 βαθμούς προσπερνώντας και την Haas η οποία πλέον ισοβαθμεί με την Alpha Tauri στους 34 βαθμούς!