O ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, αναφέρθηκε στη Γερμανία ενόψει του ημιτελικού στο Eurobasket.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία αλλά και για την απουσία των Γιόκιτς, Αντετοκούνμπο και Ντόντσιτς από τη συνέχεια του Eurobasket.

«Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής στο Eurobasket. Δεν υπάρχει αμφιβολία και όλοι πιστεύουν το ίδιο. Όχι μόνο λόγω της δύναμης που έχουν αλλά και για το πώς παίζουν. Υπάρχει ένας πρόσθετος και σημαντικός παράγοντας που είναι η έδρα. Θα υπάρξει ένα περιβάλλον που θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους παίκτες και τους διαιτητές. Οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι θέλουν πραγματικά να κερδίσουν το τρόπαιο εντός έδρας. Παράλληλα όμως αυτό είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για εμάς.

Νομίζω ότι θα χρειαστούμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Γνωρίζουμε ότι αν πάμε στο 80 τοις εκατό δεν θα είναι αρκετό.. Η βάση του παιχνιδιού μας ήταν πάντα η ατομική άμυνα και η ατομική ευθύνη που βάζει ο καθένας σε αυτό. Νομίζω ότι, με μια ομάδα πιο δυνατή σωματικά από εμάς, αυτό είναι καθοριστικό. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επιβεβαιώσουν τη φυσική τους υπεροχή, γιατί θα περάσουμε πολύ άσχημα. 

«Γιόκιτς, Αντετοκούνμπο και Ντόντσιτς έκαναν ένα υπέροχο πρωτάθλημα, έλαμψαν με εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις, αλλά στο τέλος του τουρνουά, φτάνουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες και δεν χρειάζεται να είναι οι ομάδες με τα περισσότερα αστέρια ή με το περισσότερο ταλέντο. Φτάνουν αυτοί που έχουν παίξει καλύτερα, όσοι έχουν προπονηθεί καλύτερα ή έχουν ενωθεί καλύτερα».

Δηλώσεις με αφορμή την παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά έκανε και ο Ντάριο Μπριθουέλα.

Ο νεαρός παίκτης αποτελεί ένα «κρυφό όπλο» στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο και υπογράμμισε ότι δεν τους αρκεί μόνο η παρουσία στα ημιτελικά. Θέλουν το κάτι παραπάνω.

«Βρισκόμαστε στα ημιτελικά, αλλά δεν μας αρκεί, επιθυμούμε περισσότερα. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ, θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Είμαι χαρούμενος, όχι επειδή πρωταγωνιστώ, αλλά λόγω της συμμετοχής μου στο ρόστερ. Έχουμε κουραστεί και δουλέψει για να επιτύχουμε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!