Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε έστω και για πλάκα στο στόχαστρο του Έλον Μασκ, που με tweet του υπαινίχθηκε πως θέλει να την αγοράσει.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla, Έλον Μασκ, τάραξε τα νερά ως προς το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποστηρίζοντας στο Twitter ότι θα αγοράσει την ομάδα της Premier League.

Δεν εξέφρασε την άποψή του για τις «εμμονές» του νέου προπονητή Έρικ τεν Χαγκ ή για το αν θα πρέπει να επιτραπεί στον Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει. Ωστόσο, με την ομάδα να έχει ριζώσει στον πάτο του πρωταθλήματος μετά την ταπεινωτική εκτός έδρας ήττα με 4-0 από την Μπρέντφορντ, το tweet του επιχειρηματία έδωσε ελπίδα στους οπαδούς που θέλουν να δουν εκτός ομάδας τους νυν ιδιοκτήτες, την οικογένεια Γκλέιζερ με έδρα τη Φλόριντα.

«Αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρακαλώ», ανέφερε ο Μασκ σε ένα tweet.

Βέβαια, ο Μασκ έχει ιστορικό ανακριβών tweet και μένει να φανεί αν εννοεί σοβαρά πως επιδιώκει την επίτευξη μιας συμφωνίας. Η αγορά της Γιουνάιτεντ, ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, θα κόστιζε στον Μασκ τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αποτίμηση.

Τα πρόσφατα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο έχουν οδηγήσει σε αυξημένες διαμαρτυρίες των οπαδών της κατά των Γκλέιζερς, οι οποίοι αγόρασαν τον σύλλογο το 2005 έναντι 790 εκατ. λιρών (955,51 εκατ. δολαρίων).

Το κίνημα «Glazers Out» απέκτησε δυναμική πέρυσι, αφού η Γιουνάιτεντ ενεπλάκη σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σχηματιστεί η European Super League. Αλλά μια εξαγορά από τον Μασκ θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον σύλλογο. Δεδομένης, φυσικά, της τάσης του δισεκατομμυριούχου για αυθόρμητα σχόλια και συνεχείς επενδύσεις.

Οι αντιδράσεις στο tweet του Μασκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Μασκ είχε επίσης υποσχεθεί να αγοράσει το Twitter για 44 δισ. δολάρια. Μία συμφωνία που έχει καταρρεύσει από τον Ιούλιο. Βέβαια ο ίδιος ο Μασκ έσπευσε να απορρίψει στη συνέχεια το tweet βλέποντας πως υπήρξε ενθουσιασμός στα σχόλια.

Οι οπαδοί αντέδρασαν με ένα μείγμα αμηχανίας και αισιοδοξίας, δεδομένης της χαμηλής θέσης του συλλόγου που έχει συνηθίσει να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!