Δείτε πώς έχουν διαμορφωθεί οι βαθμολογίες στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών μετά τον αγώνα του Oυγγρικού Grand Prix.

Το Ουγγρικό Grand Prix του 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. Όπου Μαξ Φερστάπεν και Red Bull πανηγύρισαν ακόμη μια νίκη στη φετινή σεζόν. Με τον συγκεκριμένο αγώνα πέραν από τον 13ο εκ των 22 του φετινού πρωταθλήματος να είναι και ο τελευταίος πριν την διακοπή της καλοκαιρινής ανάπαυλας για οδηγούς και ομάδες. Πώς έχει διαμορφωθεί όμως πλέον το βαθμολογικό τοπίο σε οδηγούς και κατασκευαστές; Πάμε να το δείξουμε παρακάτω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Με την 8η νίκη του στη φετινή σεζόν, ο Μαξ Φερστάπεν εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία των οδηγών με 258 βαθμούς. Πολύ μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ ο οποίος παραμένει στην δεύτερη θέση με 178 βαθμούς. Η διαφορά των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου έχει αυξηθεί πλέον στους 80 βαθμούς. Όντας πλεόν από αρκετά εως εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί απο πλευράς του οδηγού της Ferrari. Εφόσον τουλάχιστον δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό στους 9 αγώνες που απομένουν. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει σταθερά ο Σέρχιο Πέρεζ που με 173 βαθμούς πλησιάζει τον δεύτερο Λεκλέρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκευαστές, η Red Bull κάνει… περίπατο θα λέγαμε μένοντας σταθερά στην πρώτη θέση με 431 βαθμούς. Πίσω της η Ferrari που μετά από ακόμη μια κακή Κυριακή παραμένει στη δεύτερη θέση με 334. Την όποια όμως δεύτερη θέση δεν την έχει -ούτε αυτή- πλέον και σίγουρη. Με την διαρκώς ανοδική Mercedes να είναι τρίτη μεν, αλλά κάνοντας πλεον την παρουσία της αισθητή στους 304 βαθμούς. Ξεχωρίζει επίσης η μάχη για την 4η θέση μεταξύ των Alpine-Renault και Mclaren. Με την γαλλική ομάδα να έχει προσωρινά μικρό προβάδισμα έναντι της ομάδας από το Ούοκινγκ.